R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 37
din 30 martie 2006
privind "Reîncadrarea în categorii funcționale a drumurilor din județul Mureș"

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere Expunerea de motive nr.3270 din 15.03.2006 a Direcției Tehnice, Drumuri, Poduri Județene, Investiții.
În conformitate cu art. 12 din Ordonanța Guvernului nr. 43/1997, republicată, privind regimul drumurilor,
În temeiul prevederilor art.109, din Legea nr.215/2001, privind administrația publică locală,

hotărăște:

Art.1. Pe data de 1.05.2006, drumurile din județul Mureș se reîncadrează în categorii funcționale, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Cu aceeași dată, Hotărârea nr.54 din 5 decembrie 2000 a Consiliului Județean Mureș își încetează valabilitatea.
Art.3. Cu aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredințează Direcția Tehnică Drumuri, Poduri Județene, Investiții.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

Expunere de motive
la proiectul de hotărâre privind " Reîncadrarea în categorii funcționale a drumurilor din județul Mureș"

Având în vedere modificările intervenite în perioada 2001-2005 la suprastructura drumurilor naționale, județene și comunale din județul Mureș, prin executarea de îmbrăcăminți asfaltice pe sectoarele de drumuri peitruite, lucrări de consolidare și covoare asfaltice peste îmbrăcămințile existente, precum și pietruirea drumurilor de pământ efectuate din anul 2001 până în prezent se impune reîncadrarea în categorii funcționale a drumurilor din județul Mureș.
Menționăm că au fost asfaltați 24,4 km drumuri locale pe sectoarele: Fîntînele - Vețca, Ațintiș - Cecălaca, Reghin - Batoș, Tonciu - Cozma, Zau de Cîmpie - Valea Largă, Sîngeorgiu de Pădure - Bezid, Nadeș - Pipea, Frunzeni - Băița, Gheorghe Doja - Satu Nou .
În vederea îmbunătățirii stării de viabilitate a drumurilor comunale au fost executate lucrări de pietruire pe 22,7 km drumuri de pământ pe următoarele sectoare: Găiești - Suveica, Papiu Ilarian - Grebenișul de Cîmpie, Roșiori - Haitău, Poduri - Valea Șurii, Cozma(DJ162A) - Socolu de Cîmpie, Șăulia - Șăulița,Coasta Mare - Pusta, DJ134 - Jacu, Nima Rîciului - Mănăstirea Nima Rîciului.
În perioada 2001-2005 rețeaua drumurilor publice din județul Mureș a fost modificată prin mai multe Hotărâri de Guvern privind încadrarea drumurilor publice, astfel un număr de 3 drumuri județene au fost reclasate în drumuri naționale și 9 drumuri vicinale au devenit drumuri comunale.
Față de cele de mai sus vă rugăm să aprobați reîncadrarea drumurilor publice din județul Mureș, începând cu data de 1.05.2006 și abrogarea Hotărârii nr. 54 din 05.12.2000.

 

DIRECTOR EXECUTIV
ing. Bochiș Nicoleta

 

VIZAT
VICEPREȘEDINTE
Alexandru P. Frătean