R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 143
din 30 noiembrie 2006
privind trecerea imobilului situat în Sighișoara, str.Ana Ipătescu nr.12, din domeniul public al județului, în domeniul privat, în vederea restituirii acestuia, fostului proprietar

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.16.322/21.11.2006 a Direcției Economice, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Ținând cont de prevederile O.U.G. nr.94/2000 privind retrocedarea unor bunuri care au aparținut cultelor religioase din România, cu modificările și completările ulterioare,
Luând în considerare Decizia nr.988/4.09.2006 a Comisiei speciale de retrocedare a bunurilor imobile care au aparținut cultelor religioase din România cu privire la retrocedarea imobilului situat în Sighișoara, str.Ana Ipătescu, nr.12
În conformitate cu prevederile art.10 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,
În temeiul art. 104 alin.(1) lit.c) și 109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, cu modificări și completări ulterioare

hotărăște:

Art.1. Se aprobă trecerea imobilului situat în Sighișoara, str.Ana Ipătescu, nr.12,(compus din construcții și teren, înscris în C.F. nr. 5155) din domeniul public al județului și administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, în domeniul privat, în vederea restituirii acestuia, fostului proprietar, Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România.
Art.2. Prin dispoziție a președintelui Consiliului Județean va fi numită comisia care va îndeplini procedurile privind predarea pe bază de protocol care să reglementeze și situația adăugirilor ce urmează a fi preluate de fostul proprietar contra plată , potrivit legii.
Art.3. De respectarea prevederilor prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică a Consiliului Județean și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului.
Art.4. Prezenta hotărâre modifică HCJ nr.42/2001 privind însușirea inventarului bunurilor care fac parte din domeniul public al județului, cu modificări și completări ulterioare și se va comunica Direcției Economice și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr16.322/21.11.2006

EXPUNERE DE MOTIVE
privind trecerea imobilului situat în Sighișoara, str.Ana Ipătescu nr.12, din domeniul public al județului, în domeniul privat, în vederea restituirii acestuia, fostului proprietar

Imobilul situat în Sighișoara, str.Ana Ipătescu, nr.12 aparține domeniului public al județului Mureș,( atestat prin HGR 964/2002 la poziția 262 din Anexa nr.1) și este administrat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, ca fost centru de plasament.
Imobilul, este revendicat de fostul proprietar, Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România(cu sediul la Sibiu), în temeiul O.U.G. nr.94/2000 privind retrocedarea unor bunuri care au aparținut cultelor religioase din România, cu modificările și completările ulterioare.
Prin Decizia nr.988/4.09.2006, Comisia specială de retrocedare a bunurilor imobile care au aparținut cultelor religioase din România a decis retrocedarea imobilului în cauză, compus din construcții și teren aferent,(11.143mp) înscris în C.F. nr.5155-Sighișoara,în favoarea solicitantului, având în vedere că imobilul a fost proprietatea acestuia, a trecut în proprietatea statului în baza Decretului nr.176/1948 pentru trecerea în proprietatea statului a bunurilor bisericilor, comunităților sau particularilor ce au servit pentru funcționarea instituțiilor de învățământ și în prezent este neutilizat.
În vederea punerii în aplicare a Deciziei de restituire a bunului, este necesar ca imobilul în cauză să fie trecut din domeniul public în domeniul privat, urmând ca predarea să fie realizată prin protocol încheiat între fostul proprietar și deținătorul actual, protocol care va reglementa și eventualele adăugiri aduse imobilului ulterior preluării abuzive din partea statului, a căror contravaloare va trebui plătită de titularul deciziei de retrocedare.
Pentru îndeplinirea operațiunilor de predare , se va numi o comisie, prin dispoziție a Președintelui Consiliului Județean.

Având în vedere expunerea prezentată , se propune aprobarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR EXECUTIV,
Bartha Iosif

 

Văzut,
VICEPREȘEDINTE,
Emil Groza