R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 141
din 30 noiembrie 2006
privind aprobarea încadrării în categoria drumurilor comunale a unui drum vicinal de pe teritoriul administrativ al orașului Miercurea Nirajului și al comunei Livezeni

Consiliul Județean Mureș,

Având în vedere Expunerea de motive nr. 15.337 din 22.XI. 2006 a Direcției Tehnice, Drumuri, Poduri Județene, Investiții, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În conformitate cu art. 13 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 43/1997, republicată, privind regimul drumurilor,
În temeiul prevederilor art.109, din Legea nr.215/2001, privind administrația publică locală, cu modificările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă încadrarea drumului vicinal Poenița - Beu în categoria drumurilor comunale, cu numerotarea DC 24 B, conform anexei.
Art.2. Cu aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredințează Direcția Tehnică Drumuri, Poduri Județene, Investiții.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr.16.337/22.XI.2006

Expunere de motive
privind aprobarea încadrării în categoria drumurilor comunale a unui drum vicinal de pe teritoriul administrativ al orașului Miercurea Nirajului și al comunei Livezeni

Din analiza perspectivelor de dezvoltare a localităților rurale rezultă că factorul principal de coeziune între localități este reprezentat de relațiile de producție, muncă, aprovizionare, administrare, servire-dotare etc, factori aflați în strânsă legătură cu rețeaua rutieră de pe teritoriile administrative.

Ca și prioritate în ce privește încadrarea ca drumuri comunale a unui drum vicinal aflat în jurisdicția administrativ teritorială a orașului Miercurea Nirajului și a comunei Livezeni, considerăm necesară încadrarea în categoria drumurilor comunale a drumului vicinal care satul Beu de satul Poenița.

Drumul vicinal Poenița - Beu are o lungime de 2,180 km, cu punctul de origine în drumul comunal DC 24. Propunem clasarea acestui drum în drum comunal DC 24 B Poenița - Beu .

Prin încadrarea propusă se scurtează distanța dintre satul Beu și municipiul Tg. Mureș la 12,000 km. În prezent distanța parcursă pe traseul existent al drumului comunal DC 24 A Beu - Moșuni - Șardul Nirajului și respectiv DJ 135 Șardul Nirajului - Tg. Mureș este de 25,000 km.

În conformitate cu art. 13 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 43/1997, republicată, privind regimul drumurilor, propunerile de încadrare a drumurilor comunale se fac de către consiliile locale ale comunelor interesate, prin consiliile județene.

Față de cele de mai sus, propunem aprobarea proiectului de hotărâre anexat.

 

DIRECTOR EXECUTIV
ing. Bochiș Nicoleta

 

VIZAT
VICEPREȘEDINTE
Alexandru P. Frătean