R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 114
din 25 octombrie 2006
privind retragerea dreptului de administrare asupra Corpului B din imobilul situat în Tîrgu Mureș, str. Revoluției, nr.45, de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive nr. 14.706/24.10.2006 a Direcției Economice
În conformitate cu prevederile art.12 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,
În temeiul art. 109 și 126 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, cu modificări și completări ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă retragerea dreptului de administrare asupra Corpului B din imobilul ce aparține domeniului public județean, situat în Tîrgu Mureș, str. Revoluției, nr.45, de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș.
Art.2. (1) Se aprobă prelungirea cu 3 ani a folosinței gratuite acordate prin HCJ 139/27.10.2005, modificată prin HCJ nr.46/11.05.2006, Uniunii Democrate a Romilor și Țiganilor și Fundației CASROM, pentru spațiul în suprafață de 52,19 mp situat în imobilul menționat la art.1.
(2) Se aprobă acordarea în folosință gratuită pe o perioadă de 3 ani , Uniunii Democrate a Romilor și Țiganilor și Fundației CASROM a unui spațiu suplimentar în suprafață de 6,37 mp, situat de asemenea în corpul B al aceluiași imobil , necesar pentru amenajări specifice deschiderii " Centrului de Sprijin Social pentru Comunitățile de Romi"
Art.3. Pentru spațiile rămase disponibile în Corpul B al imobilului din Tîrgu Mureș, str. Revoluției, nr.45, în suprafață totală de 89,08 mp se stabilește destinația de "arhivă tehnică" a Consiliului Județean , pentru depozitarea și păstrarea documentelor preluate de la fostul Institut de Proiectare Județean Mureș.
Art.4. De îndeplinirea prevederilor prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică și Compartimentul Amenajarea Teritoriului și Urbanism .
Art.5. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Compartimentului Amenajarea Teritoriului și Urbanism din coordonarea Arhitectului Șef, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș și Uniunii Democrate a Romilor și Țiganilor și Fundației CASROM .

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 14.706/24.10.2006

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind retragerea dreptului de administrare asupra Corpului B din imobilul situat în Tîrgu Mureș, str. Revoluției, nr.45, de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș

Imobilul situat în Tîrgu Mureș, str. Revoluției, nr.45, aparține domeniului public județean, fiind administrat în prezent de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș, cu excepția Corpului C care a fost transmis spre administrare Ansamblului Artistic " Mureșul" pentru amenajarea unei săli de repetiții.(conf. HCJ nr.18/17.02.2005).
În ceea ce privește Corpul B , activitatea Direcției restrângându-se în procesul de reformă a protecției copilului, o parte din spații au fost transmise în folosință gratuită Uniunii Democrate a Romilor și Țiganilor și Fundației " CASROM", pentru activități artistice precum și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în vederea înființării " Centrului de Sprijin Social pentru Comunitățile de Romi" ( conf. HCJ nr.139/27.10.2005 și 46/11.05.2006)
Întrucât perioada de acordare a dreptului de folosință gratuită(de 1 an) pentru Uniunea Democrată a Romilor și Țiganilor a expirat , aceasta, prin adresa nr.44/18.10.2006 s-a adresat Consiliului Județean , solicitând prelungirea folosinței gratuite a spațiului cu încă 3 ani.
De asemenea, în aceeași adresă, Uniunea mai solicită acordarea unui spațiu suplimentar de 6,37 mp situat în același Corp B al imobilului, unde urmează să se efectueze amenajări specifice pentru înființarea " Centrului de Sprijin Social pentru Comunitățile de Romi", precum și pentru asigurarea unor condiții de igienă ansamblului țigănesc " Aven Amentza Romale"( montare centrală termică, amenajare 2 cabine dușuri)
Pe de altă parte, la momentul actual, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș nu mai desfășoară nici un fel de activitate în Corpul B al imobilului în cauză, toate celelalte spații( 4 încăperi) în suprafață totală de 89,08 mp fiind libere. Ele au fost igienizate și amenajate, cheltuindu-se din bugetul Consiliului Județean pentru reparații, circa 20.000 RON (200 mil.lei vechi)
Aceste spații, se propun a fi utilizate pentru organizarea unei "arhive tehnice" a Consiliului Județean , respectiv pentru depozitarea și păstrarea documentațiilor urbanistice preluate de la fostul Institut de Proiectare Județean Mureș.
În acest sens, este nevoie de retragerea administrării Corpului B al imobilului de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș și administrarea directă a acestuia de către Consiliul Județean.
Având în vedere expunerea de motive prezentată mai sus, propunem aprobarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR EXECUTIV
Bartha Iosif

 

VĂZUT,
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza