R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 10
din 16 februarie 2006
privind numirea domnului Suciu Călin membru supleant al reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. COMPANIA AQUASERV S.A.


Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr. 1652 / 09.02.2006 a Direcției Dezvoltare Regională, Integrare Europeană, precum și avizul comisiei de specialitate,
În conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Județean Mureș, nr. 149, din 29 noiembrie 2005, privind aprobarea unor măsuri în legătură cu reorganizarea regiei autonome AQUASERV TÎRGU MUREȘ în societate comercială pe acțiuni și asocierea județului Mureș cu orașele Tîrgu Mureș, Sighișoara, Reghin, Luduș, Tîrnăveni, Iernut și Cristuru Secuiesc, în vederea înființării operatorului regional de servicii publice de alimentare cu apă și canalizare, COMPANIA AQUASERV S.A.,
În temeiul articolului 109 din Legea nr. 215 / 2001, privind administrația publică locală,

hotărăște:

Art. 1. Dl. Suciu Călin se numește membru supleant al reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. COMPANIA AQUASERV S.A.
Art. 2. De ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri răspunde domnul Suciu Călin.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Dezvoltare Regională,
Integrare Europeană
Nr. 1652, din 09.02.2006
Dosar I. A. / 4.

EXPUNERE DE MOTIVE
privind împuternicirea domnului Suciu Călin de a îndeplini funcția de reprezentant al Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. COMPANIA AQUASERV S.A., pe perioada absenței din țară a domnului Virag Gyorgy, respectiv 16 februarie - 16 aprilie 2006


Prin Hotărârea nr. 44, din 7 aprilie 2005, Consiliul Județean Mureș a aprobat participarea la formarea societății comerciale COMPANIA AQUASERV S.A. care va acționa ca operator regional în domeniul alimentării cu apă și al canalizării.
În formarea acestei companii, județul Mureș se asociază cu orașele Tîrgu Mureș, Reghin, Sighișoara, Tîrnăveni, Luduș, Iernut și Cristuru Secuiesc.

Formarea noii companii se bazează pe reorganizarea regiei autonome AQUASERV, operator local în municipiul Tîrgu Mureș, respectiv a operatorilor existenți la ora actuală în celelalte localități.
Ulterior, prin Hotărârea nr. 149, din 29 noiembrie 2005, Consiliul județean a aprobat unele măsuri în legătură cu reorganizarea regiei autonome AQUASERV TÎRGU MUREȘ în societate comercială pe acțiuni.
Participarea Consiliului Județean Mureș la constituirea noii societăți comerciale este justificată, în afara criteriilor impuse de cerințele programului și de necesitatea soluționării problemelor legate de administrarea rețelelor de alimentare cu apă din patrimoniul public al județului Mureș aflate în prezent în administrarea S.C. "S.U.R.M." S.A.
Ca reprezentant al Consiliului județean, în Adunarea Generală a Acționarilor societății ce se înființează, a fost desemnat domnul Virag Gyorgy.
Având în vedere faptul că domnul Virag nu se află în țară în perioada 16 februarie - 16 aprilie 2006, precum și faptul că, demararea implementării a proiectului de "Reabilitare a sistemului de alimentare cu apă din județele Mureș și Harghita" impune urgentarea procedurilor de înmatriculare a societății care va deveni operator regional, propunem împuternicirea domnului Suciu Călin de a îndeplinii funcția de reprezentat în AGA la S.C. Compania Aquaserv S.A. pe perioada absenței persoanei desemnate.

 

VICEPREȘEDINTE
Alexandru Petru FRĂTEAN

 

DIRECTOR EXECUTIV,
Valer BĂȚAGA