R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 76
din 23 iunie 2005
privind modificarea componenței Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș

Consiliul Județean Mureș,
În temeiul prevederilor art.17 alin.3 din Legea nr.218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, ale art.7 și 9 din Regulamentul de organizare și funcționare a Autorității Teritoriale de Ordine Publică, aprobat prin H.G. nr.787/2002,
Văzând demisia d-lui vicepreședinte Groza Emil din funcția de membru și președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică și a d-lui Brassai Zsombor din funcția de consilier județean,
Având în vedere expunerea de motive a Direcției Juridică și Administrație Publică nr. 6901/13.06.2005,
În temeiul prevederilor art. 109 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște:

Art. 1. Se ia act de demisia d-lui vicepreședinte Groza Emil din funcția de membru și președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș.
Art. 2. Constată încetarea calității de membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș a d-lui Brassai Zsombor.
Art. 3. Se desemnează pentru a face parte din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Mureș domnii:
   - SĂMĂRGHIȚAN GHEORGE, consilier județean
   - AMZA MĂRGĂRIT CONSTANTIN, consilier județean
Art. 4 Se validează ca membri ai ATOP Mureș domnii:
   - SĂMĂRGHIȚAN GHEORGHE, consilier județean
   - AMZA MĂRGĂRIT CONSTANTIN, consilier județean
   - CĂBULEA IOAN NICOLAE, comisar șef de poliție, șef al IPJ Mureș.
Art. 5 Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.39/7.10.2004 se modifică în mod corespunzător prezentei.
Art. 6. Prezenta hotărâre se va comunica persoanelor nominalizate la art.1,2 și 4, Autorității de Ordine Publică Mureș și Instituției Prefectului Județului Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Togănel Ioan

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
PREȘEDINTE
Nr. 6901/13.06.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind modificarea componenței Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș

În temeiul prevederilor art.17 alin.1 din Legea nr.218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române și ale art. 4 din Regulamentul de organizare și funcționare a Autorității Teritoriale de Ordine Publică, aprobat prin H.G. nr. 787/2002, Consiliul Județean Mureș prin Hotărârea nr. 15/26.08.2004 a desemnat pentru a face parte din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică pe domnii consilieri Cornel Chiorean, Emil Groza, Tatár Bela, Ștefan Mihail Antonie, Brassai Zsombor și Victor Suciu. Urmare desemnărilor făcute, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Mureș a fost constituită în conformitate cu prevederile art.6 din Regulamentul de organizare și funcționare prin Hotărârea nr.1/7.09.2004.
Prin Hotărârea nr.39/7.10.2004 Consiliul Județean Mureș a validat desemnarea membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș, iar prin Hotărârea nr.39/7.04.2005 a modificat componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică, domnul senator Ștefan Mihail Antonie fiind înlocuit cu d-l consilier Mora Akos Daniel.
Potrivit prevederilor art.9 din Regulamentul de organizare și funcționare a Autorității Teritoriale de Ordine Publică, aprobat prin H.G. nr.787/2002 componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș se impune a fi modificată ca urmare a demisiei d-lui Groza Emil din funcția de președinte și membru al ATOP și a d-lui Brassai Zsombor din calitatea de consilier județean, precum și ca urmare schimbării d-lui chestor de poliție, Cotoară Vasile din funcția de șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș și numirea în această funcție a d-lui comisar șef de poliție, Căbulea Ioan Nicolae.
În acest scop propunem desemnarea a doi consilieri județeni pentru a-i înlocui pe cei demisionați și apoi validarea desemnării consilierilor județeni aleși și a domnului comisar șef de poliție Căbulea Ioan Nicolae, conform proiectului de hotărâre anexat.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emoke

 

SECRETAR GENERAL,
Ioan Togănel