R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 67
din 23 iunie 2005
privind aprobarea convenției de cooperare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș - Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare pentru achiziționarea unei ambulanțe de reanimare tip C

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.6949/14.06.2005 la proiectul de hotărâre privind aprobarea convenției de cooperare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș - Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare pentru achiziționarea unei ambulanțe de reanimare tip C,
În temeiul prevederilor art.104, alin.1, lit. "s" și 109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

h o t ă r ă ș t e :

Art.1. Se aprobă cooperarea între Consiliul județean Mureș și Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș, în vederea achiziționării unei ambulanțe de reanimare de tip C, potrivit convenției de cooperare cuprinsă în anexa care face parte din prezenta hotărâre.
Art.2. Cu semnarea convenției de cooperare prevăzută la art.1 se împuternicește Președintele Consiliului Județean Mureș, d-na Lokodi Edita Emöke.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Buget, Finanțe și Asistență Economică care răspunde de aducerea ei la îndeplinire precum și Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș - Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Togănel Ioan

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
PREȘEDINTE
Nr.6949/14.06.2005
Dosar I/A/1

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea convenției de cooperare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș -Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare pentru achiziționarea unei ambulanțe de reanimare tip C

Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș - Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare s-a adresat Consiliului Județean Mureș cu propunerea unui parteneriat privind finanțarea, în tot sau în parte, a proiectului pentru achiziționarea unei ambulanțe de reanimare de tip C, complet echipată la standardele europene conform CEN 1789/2000 și a Ordinului Ministrului Sănătății nr.270/2004.
În solicitarea formulată s-a motivat nevoia achiziționării acestei ambulanțe arătându-se că actuala ambulanță de reanimare din dotarea serviciului este într-o stare deplorabilă, aceasta rulând peste 370.000 km, fapt ce determină reparații frecvente și costisitoare iar echipamentele din dotare nu mai funcționează la parametrii normali datorită gradului avansat de uzură al acestora.
Cu mențiunea că actuala ambulanță de reanimare de tip C, care asigură funcționarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, a fost achiziționată în cursul anului 1998 prin chetă publică, cetățenii din județul Mureș conștientizând importanța vitală a unei dotări corespunzătoare pentru un serviciu public de acest gen.
Întrucât, prețul de achiziție al unei astfel de ambulanțe de reanimare tip C, complet echipată la standardele mai sus amintite, este de aproximativ 6 - 7 miliarde lei,
Considerând că o astfel de finanțare este justificată și de necesitatea asigurării asistenței de urgență la nivel județean în parametrii calitativi de normalitate și risc minim atât pentru pacienții beneficiari ai serviciului de urgență cât și pentru echipajul de intervenție, vă rugăm să aprobați cooperarea între Consiliul Județean Mureș și Spitalul Clinic Județean de Uregnță Mureș - Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare potrivit proiectului de hotărâre alăturat și convenției de cooperare care face parte din aceasta, Consiliul Județean Mureș urmând să participe cu suma de 3 miliarde lei.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke

 

SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel