R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 62
din 23 iunie 2005
privind aprobarea Convenției de colaborare pentru înființarea Casei de Tip Familial nr. 2 din Cartierul Răsăritului, comuna Sâncraiu de Mureș, județul Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Referatul nr. 7400 din 06.06.2005 al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș și Adresa nr. 7401 din 06.06.2005 a Fundației"Dove International Romania" cu sediul în Tg.Mureș, Str. Panseluțelor, nr. 1,sc.B,ap.2 județul Mureș,
Având în vedere avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul art. 104 (1) lit. s și art. 109 (1) din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art. 1. Se aprobă Convenția de colaborare încheiată între Consiliul Județean Mureș- Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș și Fundația "Dove International Romania" pentru înființarea Casei de Tip Familial nr. 2 din Cartierul Răsăritului, comuna Sîncraiu de Mureș.
Art.2. Cu ducerea la îndeplinirea prezentei hotărâri se încredințează Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Togănel Ioan

 


EXPUNERE DE MOTIVE
privind înființarea Casei de Tip Familial nr. 2 din comuna Sâncraiu de Mureș, cartierul Răsăritului, parteneriat între Consiliul Județean Mureș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș și Fundația"Dove International Romania"

Având în vedere Strategia Guvernamentală cu privire la reorganizarea activităților privind protecția copilului prin desființarea centrelor de plasament, Fundația"Dove International Romania" , cu sediul în Tg.Mureș, Str. Panseluțelor, nr. 1,sc.B,ap.2 împreună cu Consiliul Județean Mureș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș propune înființarea Casei de Tip Familial nr. 2 din Cartierul Răsăritului, comuna Sâncraiu de Mureș.
Prin acest serviciu alternativ de tip familial vor fi ocrotiți un număr de 8 copii proveniți din cadrul Centrului de Plasament nr. 5 Luduș
Finanțarea derulării acestui program se va face astfel:
Contribuția Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului Mureș constă în asigurarea spațiului din cadrul Casei de Tip Familial nr. 2 din Cartierul Răsăritului, comuna Sâncraiu de Mureș, necesar pentru cazarea celor 8 minori, dotarea casei de tip familial cu: mobilier, centrală termică, mașină de spălat, aspirator, aragaz, radio, televizor, frigider, veselă, angajarea, respectiv salarizarea a unui număr de 3 persoane, din care 1 referent, 1 supraveghetor de noapte și 1 instructor de educație, și asigurarea cheltuielile materiale pentru: convorbiri telefonice, furnizarea energiei electrice, furnizarea de gaze naturale, apă, canalizare, salubritate.
Aportul economic al Fundației"Dove International Romania" , constă în suportarea cheltuielilor necesare creșterii și educării copiilor respectiv pentru: hrană, îmbrăcăminte, medicamente, rechizite școlare, materiale igienico-sanitare.
Demararea colaborării se va face începând cu data de 1 octombrie 2005.
Menționăm că prin înființarea acestei Case de Tip Familial cheltuielile efective/copil/lună se reduc considerabil la care se adaugă crearea unui mediu familial pentru copil.

 

DIRECTOR EXECUTIV ADJUNCT
Sava Codruța

DIRECTOR EXECUTIV ADJ. EC.
Mezei Vasile