R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 47
din 7 aprilie 2005
privind închirierea unui spațiu din imobilul ce aparține domeniului public județean situat în Tîrgu Mureș, Aleea Carpați nr.5

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive nr.3597/01.04.2005 a Direcției Buget-Finanțe și Asistență Economică,
Având în vedere art.14 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,
În temeiul prevederilor art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art. 1. (1) Se aprobă închirierea unei camere la etajul I a imobilului ce aparține domeniului public județean, situat în Tîrgu Mureș, Aleea Carpați nr.5, către Organizația neguvernamentală PRO KARMA.
(2) Perioada închirierii este de 1 an, cu posibilitatea de prelungire cu acordul părților, prin act adițional.
(3) Prețul închirierii va fi stabilit prin contract, în conformitate cu tarifele de bază lunare/mp aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean.
Art.2. De îndeplinirea prezentei hotărâri răspunde Direcția Buget-Finanțe și Asistență Economică.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Buget-Finanțe și Asistență Economică și Organizației PRO KARMA.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Togănel Ioan

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Buget-Finanțe și
Asistență Economică
Nr. 3597/01.04.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind închirierea unui spațiu din imobilul ce aparține domeniului public județean, situat în Tg.Mureș, Aleea Carpați nr.5

Clădirea "Fostă creșă" situată în Tg.Mureș, Aleea Carpați nr.5, face parte din domeniul public județean. În acest imobil funcționează la parter Societatea Națională de Recuperare și Tehnologie Ortopedică Romhandicap - punct de lucru Tg.Mureș, cu contract de închiriere încheiat cu Spitalul Clinic Județean și Biblioteca Tehnică a Spitalului Clinic Județean, iar la etaj Policlinica Sportivă.
La solicitarea prin adresa nr.2784/15.03.2005 Organizației PRO KARMA, organizație neguvernamentală care se ocupă cu integrarea în comunitate a persoanelor infectate cu virusul HIV din județul Mureș, precum și cu oferirea suportului psiho-social familiilor acestora, solicită un spațiu pentru desfășurarea acestor activități.
Întrucât din cei 21 de beneficiari ai serviciilor oferite de această organizație, tineri între 13-15 ani, numai 5 sunt din municipiul Tg.Mureș , ceilalți fiind din alte localități ale județului, Primăria Tg.Mureș nu a făcut eforturi pentru a găsi posibilitatea rezolvării unui spațiu pentru funcționarea acestei organizații.
În urma investigațiilor făcute, specialiștii Consiliului Județean au identificat o cameră la etajul I al clădirii din Aleea Carpați nr.5, care ar corespunde pentru desfășurarea acestei activități.
Având în vedere cele de mai sus, supunem analizei și aprobării proiectului de hotărâre anexat.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif
  VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza