R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 45
din 7 aprilie 2005
privind aprobarea convenției de cooperare cu Teatrul Național Tîrgu Mureș pentru organizarea Festivalului Internațional TEATRU - IMAGINE- Tîrgu Mureș, mai 2005


Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.3205/25.03.2005 la proiectul de hotărâre privind aprobarea convenției de cooperare cu Teatrul Național Tîrgu Mureș pentru organizarea Festivalului Internațional TEATRU - IMAGINE, Tîrgu Mureș, mai 2005,
În temeiul prevederilor art.104, alin.1, lit."s" și 109 din Legea nr.215/2001, privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art.1. Se aprobă cooperarea între Consiliul Județean Mureș și Teatrul Național din Tîrgu Mureș, în vederea organizării Festivalului Internațional TEATRU - IMAGINE, mai 2005, potrivit convenției de cooperare cuprinsă în anexa care face parte din prezenta hotărâre.
Art.2. Doamna Lokodi Edita Emöke, președintele Consiliului Județean Mureș, se împuternicește cu semnarea convenției de cooperare prevăzute la art.1.
Art.3. De aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri răspunde Direcția Buget, Finanțe și Asistență Economică.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Buget, Finanțe și Asistență Economică și Teatrului Național Tîrgu Mureș, cu sediul în Tîrgu Mureș, Piața Teatrului nr.1, județul Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Togănel Ioan

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
PREȘEDINTE
Nr.3205/25.03.2005
Dosar I.B.25

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea convenției de cooperare cu Teatrul Național Tîrgu Mureș pentru organizarea Festivalului Internațional TEATRU - IMAGINE , Tîrgu Mureș, mai 2005

Teatrul Național Tîrgu Mureș s-a adresat Consiliului Județean Mureș cu propunerea unui parteneriat, invitând autoritatea administrației publice locale constituită la nivelul județului Mureș să accepte statutul de co-organizator al Festivalului Internațional TEATRU - IMAGINE, mai 2005
În anexă la solicitare, reprezentanții Teatrului Național din Tîrgu Mureș au prezentat programul festivalului, detaliind etapele pe care le presupune o asemenea manifestare: perioada de desfășurare, tipul de spectacol și locul de desfășurare, numărul de trupe invitate, condițiile de participare, numărul de persoane implicate în organizarea și prezentarea festivalului, prezentând totodată și costurile estimative ale activităților ce urmează a fi desfășurate.
Astfel, costurile pe care le implică organizarea acestei manifestări culturale, se ridică la o valoare estimativă de 2.423.000.000 lei, care nu poate fi suportată numai prin contribuția Teatrului Național Tîrgu Mureș.
Prin faptul că la acest festival, urmează a participa artiști, trupe de teatru, invitați din mai multe țări, considerăm în interesul județului Mureș participarea consiliului județean la organizarea și finanțarea acestor manifestări culturale, pentru promovarea județului din punct de vedere cultural, artistic și nu în ultimul rând turistic.
Având în vedere cele arătate, vă rugăm să aprobați cooperarea între Consiliul Județean Mureș și Teatrul Național din Tîrgu Mureș, potrivit proiectului de hotărâre alăturat și convenției care face parte integrantă din acesta, urmând ca, în calitate de co-organizator, Consiliul Județean Mureș să participe cu suma de 500.000.000 lei.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke

 

SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel