R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 42
din 7 aprilie 2005
privind aprobarea înființării în cadrul S.C. SURM SA a unui punct de lucru pentru activitatea de verificare și reparare contoare de apă

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive nr.3404 din 30.03.2005 a Direcției Buget-Finanțe și Asistență Economică,
În conformitate cu prevederile art.43 alin.(4) din Legea nr.31/1990 privind societățile comerciale și ale art.3 și 14 alin.2 pct."a" din statutul societății comerciale "Servicii de Utilități Rurale Mureș" SA aprobat prin H.C.J. nr.37/8 oct.1998,
În temeiul prevederilor art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art. 1. Se aprobă înființarea în cadrul S.C. "Servicii de Utilități Rurale Mureș" SA a unui punct de lucru situat în Tg.Mureș, str.Pavel Chinezu nr.8 pentru activitatea de verificare și reparare contoare de apă.
Art.2. Prezenta hotărâre va sta la baza înregistrării mențiunilor la Registrul Comerțului.
Art.3. De îndeplinirea prezentei hotărâri răspunde directorul S.C."Servicii de Utilități Rurale Mureș" SA.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Buget-Finanțe și Asistență Economică și S.C. "Servicii de Utilități Rurale Mureș" SA.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Togănel Ioan

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Buget-Finanțe și
Asistență Economică
Nr.3404 din 30.03.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind privind aprobarea înființării în cadrul S.C. SURM SA a unui punct de lucru pentru activitatea de verificare și reparare contoare de apă

S.C."Servicii de Utilități Rurale Mureș" SA., societate cu acționar unic Consiliul Județean, având ca obiect principal de activitate distribuția apei potabile, solicită prin adresa nr.487/21.03.2005 aprobarea înființării unui punct de lucru în Tg.Mureș, str.Pavel Chinezu nr.8, respectiv un laborator de verificări metrologice a contoarelor de apă, care urmează să fie autorizat de Biroul Român de Metrologie Legală.
În conformitate cu art.3 din Statutul Societății Comerciale, aprobat prin H.C.J. nr.37/8 oct.1998, societatea poate avea sucursale, filiale, reprezentanțe, agenții, birouri, depozite, puncte de lucru și alte asemenea, în țară și în străinătate.
Competența aprobării înființării de sucursale, filiale,…puncte de lucru, aparține Adunării Generale Extraordinare, conform art.14 alin.2 pct."a" din Statutul Societății Comerciale.
Având în vedere faptul că, plenul Consiliului Județean îndeplinește rolul de Adunare Generală Extraordinară, ținând cont de motivele prezentate mai sus, se propune aprobarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR,
Bartha Iosif

 

VĂZUT,
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza