R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 40
din 7 aprilie 2005
privind propunerea de clasarea ca drumuri comunale a unor drumuri vicinale de pe teritoriul administrativ al comunelor Corunca și Păsăreni

 

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere Expunerea de motive nr. 3080 din 21.03. 2005 a Direcției Tehnice, Drumuri, Poduri Județene, Investiții.
În conformitate cu art. 13 din Ordonanța de Urgență a Guvenului nr. 43/1997, republicată, privind regimul drumurilor,
În temeiul prevederilor art.109, din Legea nr.215/2001, privind administrația publică locală,

hotărăște:

Art.1. Propunem clasarea drumului vicinal Corunca - Păsăreni în drum comunal cu numerotarea DC 39A și a drumului vicinal Tîrgu Mureș - Corunca în drum comunal cu numerotarea DC 39B.
Art.2. Cu aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredințează Direcția Tehnică Drumuri, Poduri Județene, Investiții.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Togănel Ioan

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr.3080/21.03.2005

Expunere de motive
privind clasarea ca drumuri comunale a unor drumuri vicinale de pe teritoriul administrativ al comunelor Corunca și Păsăreni

Din analiza perspectivelor de dezvoltare a localităților rurale rezultă că factorul principal de coeziune între localități este reprezentat de relațiile de producție, muncă, aprovizionare, administrare, servire-dotare etc, factori aflați în strânsă legătură cu rețeaua rutieră de pe teritoriile administrative.
Cele două comune, Corunca și Păsăreni au teritoriile administrative învecinate, astfel încât prin clasarea drumului vicinal în drum comunal, legătura între ele se va face pe o rețea rutieră mai scurtă și modernizată, el devenind drum colector, ceea ce va duce la descongestionarea traficului existent pe drumul național DN 13 și drumul județean DJ 151D.
Drumul are o lungime totală de 7,250 km , cu originea pe DN 13 în localitatea Corunca și capătul de sector Pe DJ 151D în localitatea Păsăreni. Propunem clasarea acestui drum în drum comunal DC 39A Corunca - Păsăreni.
De asemenea prin clasarea în drum comunal DC 39 B a drumului vicinal care face legătura între centrul administrativ al comunei Corunca și municipiul Tg. Mureș, această legătură se va face pe un traseu mai scurt, modernizat, circulația rutieră efectuându-se în siguranță și confort.
Drumul are o lungime totală de 1,050 km cu punctul de origine pe DN 13 și capătul de sector în centrul administrativ al comunei Corunca.
În conformitate cu art. 13 din Ordonanța de Urgență a Guvenului nr. 43/1997, republicată, privind regimul drumurilor, propunerile de încadrare a drumurilor comunale se face de către consiliile locale ale comunelor interesate, prin consiliile județene.
Față de cele de mai sus, propunem aprobarea proiectului de hotărâre anexat.

 

DIRECTOR EXECUTIV
ing. Bochiș Nicoleta

 

VIZAT
VICEPREȘEDINTE
Alexandru P. Frătean