R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 36
din 7 aprilie 2005
privind aprobarea indemnizațiilor de conducere pentru personalul care asigură conducerea unor centre de îngrijire adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere Expunerea de motive nr.3332/29.03.2005 a Serviciului Resurse Umane și Consilieri Președinte privind aprobarea indemnizațiilor de conducere pentru personalul care asigură conducerea unor centre de îngrijire adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș,
În conformitate cu prevederile art.5 și 7 din H.G. nr.1434/2004 privind atribuțiile și Regulamentul-cadru de organizare și funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș precum și ale art.2 aliniatul (2) din O.G. nr.9/2005, privind creșterile salariale ce se vor acorda în anul 2005 personalului bugetar salarizat potrivit O.U.G. nr.24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bază pentru personalul contractual din sectorul bugetar,
În temeiul prevederilor art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art. 1. Se aprobă indemnizațiile lunare de conducere pentru personalul care conduce unele centre de îngrijire și asistență, personal preluat și considerat transferat potrivit legii în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, după cum urmează:

Nr crt Funcția Centrul de îngrijire Indemnizația de conducere în procente din salariul de bază -%
1 Director Centrul de îngrijire și asistență Reghin 50
2 Director Centrul de îngrijire și asistență Glodeni 50
3 Director Centrul de îngrijire și asistență Lunca Mureșului 50
4 Director Centrul de recup. și reabilitare neuropsihică Brâncovenești 50
5 Director Centrul de recup. și reabilitare neuropsihică Călugăreni 50

Art.2. Prezenta hotărâre modifică și completează anexa II la Hotărârea CJM nr.56/12.2004.
Art.3. De îndeplinirea prezentei hotărâri răspunde Direcția economică din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Togănel Ioan

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Buget, Finanțe și
Asistență Economică
Serviciul Resurse Umane,
Consilieri Președinte
Nr.3332/29.03.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea indemnizațiilor de conducere pentru personalul care asigură conducerea unor centre de îngrijire adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș

Colegiul director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, prin adresa nr. 3303/25.03.2005, în baza competențelor date de lege aduce spre analiză și aprobare propunerea ca persoanele ce ocupă funcțiile de șef centru din unele centre de îngrijire și recuperare adulți din cadrul direcției să fie reîncadrate în funcțiile de director.
Această propunere are la bază prevederile art.5, alin.(2) din H.G. nr. 1434/2004 privind atribuțiile și Regulamentul-cadru de organizare și funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului unde se face precizarea privind ,,personalul serviciilor publice reorganizate ... care se preia de către Direcția generală și se consideră transferat, în condițiile legii."
Este cunoscut faptul că aceste centre au în ocrotire peste 100 de asistați cu probleme deosebite de sănătate, iar numărul personalului de specialitate și deservire din subordine este de peste 50, deci responsabilitatea personalului care conduce nemijlocit activitatea acestor structuri atât pe probleme de specialitate cât și din punct de vedere administrativ, este deosebit de însemnată.
O.G. nr.9/2005 privind creșterile salariale ce se vor acorda în anul 2005 personalului bugetar salarizat potrivit O.U.G. nr.24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bază pentru personalul contractual din sectorul bugetar, în anexa nr.VI/1 reglementează nivelul maxim al indemnizației de conducere pentru funcția de director în regim contractual ca fiind 50% din salariul de bază.
Având în vedere propunerea Colegiului director pe care o considerăm ca fiind legală și pertinentă, înaintăm spre analiză și dezbatere proiectul de hotărâre privind aprobarea indemnizațiilor de conducere pentru șefii unor centre de îngrijire adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, și reîncadrarea lor în funcția de director.

 

DIRECTOR EXECUTIV,
Bartha Iosif

ȘEF SERVICIU,
Gâlea Elena

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Groza Emil