R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 35
din 7 aprilie 2005
privind aprobarea Planului de restructurare/închidere a instituțiilor
rezidențiale vechi pentru protecția persoanelor cu handicap din județul Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.3831 din 24.03.2005 asupra Planului de restructurare/închidere a instituțiilor rezidențiale vechi pentru protecția persoanelor cu handicap din județul Mureș, elaborat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș,
În temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului României nr.1434/2004 privind atribuțiile și regulamentul cadru de organizare și funcționare a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș și Hotărârii Guvernului României nr. 1215/2002 (Strategia Națională de protecție specială a persoanelor cu handicap din România),
Conform Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr.4/2004 privind aprobarea Strategiei Județene privind protecția specială și integrarea socială a persoanelor cu handicap și Avizul de conformitate privind Planul de restructurare/închidere a centrelor, acordat de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Handicap,
În temeiul prevederilor art. 109 din Legea 215/2001 privind administrația publică locală,

hotărește :

Art.1. Se aprobă Planul județean de restructurare/închidere a instituțiilor rezidențiale vechi pentru protecția persoanelor cu handicap, conform anexei, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se însărcinează Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Togănel Ioan

 


ROMÂNIA
CONSILIUL JUDEȚEAN
DIRECȚIA GENERALĂ DE
ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI
PROTECȚIA COPILULUI MUREȘ
Nr. 3831/24.III.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea Planului de restructurare/închidere a centrelor rezidențiale
pentru protecția persoanelor cu handicap

În vederea punerii în aplicare a Strategiei Județene privind protecția specială și integrarea socială a persoanelor cu handicap aprobată prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 4/2004, a fost necesară formularea unui Plan Județean de restructurare/închidere a centrelor rezidențiale pentru persoanele cu handicap - ca o completare la Strategie, care să urmărească realizarea unui sistem de protecție a persoanelor cu handicap în regim rezidențial, după standardele europene.
Acest Plan cuprinde o serie de măsuri de restructurare/închidere a centrelor rezidențiale din județ, priorități, termene și responsabilități, ce revin Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.
Atât Strategia Județeană de protecție specială și integrare socială a persoanelor cu handicap, cât și Planul Județean de restructurare/închidere a centrelor rezidențiale pentru persoanele cu handicap, realizat și elaborat în temeiul Strategiei, cuprind două aspecte esențiale prevăzute în Hotărârea Guvernului României Nr. 1215 /2002 ( Strategia națională privind protecția specială și integrarea socială a persoanelor cu handicap din România) și anume: reforma administrativă , respective reforma instituțională.
Totodată la întocmirea Planului s-au ținut cont de instrucțiunile și metodologia elaborată de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Handicap precum și de îndrumările Inspecției Regionale Mureș privind protecția persoanelor cu handicap.
Planul de restructurare/închidere a centrelor rezidențiale din județul Mureș a obținut avizul de conformitate al Autorității Naționale pentru Persoanele cu Handicap.
Față de cele de mai sus supunem aprobării Consiliului Județean proiectul de hotărâre anexat.

 

Director executiv,
Domby Carol

Director adjunct,
Pop Liviu Ovidiu

VĂZUT
SECRETAR GENERAL
TOGĂNEL IOAN