R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 32
din 7 aprilie 2005
privind aprobarea colaborării cu Consiliul local al municipiului Tîrgu Mureș în vederea promovării turismului în județul Mureș și crearea unui sistem de informare a cetățenilor pe această linie

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.3202/23.03.2005 a președintelui Consiliului Județean Mureș,
În conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr.58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România, aprobată prin Legea nr.755/2001, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul 104 alin.1 lit."s" și art.109 din Legea 215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art.1. Se aprobă colaborarea cu Consiliul local al municipiului Tîrgu Mureș în vederea promovării turismului în județul Mureș și crearea unui sistem de informare a cetățenilor pe această linie, conform Protocolului de colaborare cuprins în anexa ce face parte integrantă din prezenta.
Art.2. Doamna Lokodi Edita Emöke, președintele Consiliului Județean Mureș, se împuternicește cu semnarea protocolului prevăzut la art.1.
Art.3. De aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri răspunde Direcția Buget, Finanțe și Asistență Economică.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Consiliului local al municipiului Tîrgu Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Togănel Ioan

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
PREȘEDINTE
Nr.3202/23.03.2005
Dosar I.A.1

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea colaborării în vederea promovării turismului în județul Mureș și crearea unui sistem de informare a cetățenilor pe această linie


Dezvoltarea serviciilor publice are un rol important în creșterea și valorificarea potențialului economic și cultura al județului Mureș.
În conformitate cu prevederile art.20 din Ordonanța Guvernului nr.58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România, aprobată prin Legea nr.755/2001, cu modificările și completările ulterioare, consiliile județene și, respectiv, Consiliul General al Municipiului București au următoarele atribuții în domeniul turismului:
- inventarierea principalelor resurse turistice;
- administrarea registrelor locale ale patrimoniului turistic;
- elaborarea de propuneri de dezvoltare a turismului, care stau la baza Programului anual de dezvoltare a turismului;
- participarea la omologarea traseelor turistice și a pârtiilor de schi;
- contribuirea la creșterea calității produselor turistice;
- urmărirea activității turistice, în așa fel încât agenții economici cu activitate în domeniul turismului să aibă acces la resursele turistice, cu respectarea normelor de punere în valoare și protecție a acestora;
- organizarea de centre de informare turistică în localitățile cu activitate turistică;
Consiliul Județean Mureș prin Hotărârea nr.30/2002 a aprobat principiile elaborării strategiei de dezvoltare a turismului în județ.
Având în vedere faptul că Strategia de dezvoltare a turismului în județul Mureș, adoptată prin Hotărârea nr.30/2002 a Consiliului Județean Mureș are drept scop promovarea la nivel județean, național și internațional a potențialului turistic și a punctelor de atracție turistică existente în județ, prin creșterea fluxului turistic și asigurarea unei interacțiuni armonioase între sectorul turistic și factorii de ordin social și de mediu, considerăm în interesul județului Mureș participarea consiliului județean la organizarea activității de creare a unui sistem de informare a cetățenilor pe această linie.
În conformitate cu prevederile art.104 lit.s din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, consiliul județean "hotărăște, în condițiile legii, cooperarea sau asocierea cu persoane juridice române sau străine, cu organizații neguvernamentale și cu alți parteneri sociali, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public județean".
În acest sens propunem aprobarea protocolului de colaborare cu Consiliul local al municipiului Tîrgu Mureș în vederea promovării turismului în județul Mureș și crearea unui sistem de informare a cetățenilor pe această linie, potrivit proiectului de hotărâre alăturat și protocolului care face parte integrantă din acesta.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke

 

SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel