R O M Â N I A
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN

HOTÃRÂREA NR. 23
din 17 februarie 2005
privind numirea reprezentantului Consiliului Judetean Mures in Adunarea Generala
a Actionarilor la S.C. "Drumuri si Poduri Mures"S.A.

Consiliul Judetean Mures,
Analizând Expunerea de motive nr.1425/09.02.2005 a Directiei Buget-Finante si Asistenta Economica,
In conformitate cu prevederile Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale, a art.13 alin.2 din statutul societatii comerciale, modificat prin H.C.J. nr.5/2000,
Tinând cont de art.8 lit."e" din contractul de reprezentare nr.2N/2003 incheiat intre Consiliul Judetean Mures si reprezentantul Adunarii Generale a Actionarilor la S.C. "Drumuri si Poduri Mures" S.A.,
In temeiul art.109 din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala,

hotaraste :

Art.1 Se constata incetarea mandatului domnului Nemes Gheorghe Valer, ca reprezentant al Consiliului Judetean Mures in Adunarea Generala a Actionarilor la S.C. "Drumuri si Poduri Mures"S.A.
Art.2 Se numeste ca reprezentant al Consiliului Judetean Mures in Adunarea Generala a Actionarilor la SC Drumuri si Poduri Mures SA, d-na NICOLETA BOCHIS.
Art.3 Actualul contract de reprezentare, incheiat intre Consiliul Judetean Mures si domnul ing.Nemes Gheorghe Valer isi pierde valabilitatea, urmând a se incheia contractul cu noul reprezentant in Adunarea Generala a Actionarilor la S.C. "Drumuri si Poduri Mures" S.A.
Art.4 Pe baza prezentei hotarâri se vor inregistra modificarile in Statutul Societatii Comerciale la Registrul Comertului.
Art.5 De realizarea prevederilor prezentei hotarâri raspunde Directia Buget-Finante si Asistenta Economica si directorul societatii S.C. "Drumuri si Poduri Mures" S.A.
Art.6 Prezenta hotarâre se comunica Directiei Buget-Finante si Asistenta Economica, S.C. "Drumuri si Poduri Mures" S.A. si reprezentantului Consiliului Judetean Mures in Adunarea Generala a Actionarilor la S.C. "Drumuri si Poduri Mures" S.A.


PRESEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemneaza
SECRETAR GENERAL
Toganel Ioan

 


ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Generala Buget-Finante
si Asistenta Economica
Nr. 1425/09.02.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind numirea reprezentantului Consiliului Judetean Mures in Adunarea Generala a Actionarilor la S.C. "Drumuri si Poduri Mures"S.A.


S.C. "Drumuri si Poduri Mures" S.A. s-a infiintat prin reorganizarea Regiei Autonome a Drumurilor Locale Mures, având ca actionar unic Consiliul Judetean Mures.

La art.13, alin.2 din Statutul societatii comerciale, asa cum a fost modificat prin H.C.J. nr.5/7 sept.2000, se prevede ca "pâna la aparitia unor noi reglementari privind societatile comerciale, având ca actionar unic consiliile locale, exercitarea drepturilor ce decurg din calitatea de actionar a Consiliului Judetean Mures, se realizeaza prin desemnarea de catre acesta a unui singur reprezentant in Adunarea Generala a Actionarilor".

In acest sens, ultimul contract de reprezentare a fost incheiat de Consiliul Judetean cu domnul ing.Nemes Gheorghe Valer, respectiv Contractul 2N/2003, prelungit si pentru anul 2004 prin actul aditional nr.1.

Constatându-se expirarea mandatului incredintat, se propune ca, in conditiile art.8 lit."e" din Contractul de reprezentare nr.2N/2003 sa fie numit un nou reprezentant in Adunarea Generala a Actionarilor la S.C. "Drumuri si Poduri Mures" S.A.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif
  VAZUT,
VICEPRESEDINTE,
Groza Emil