R O M Â N I A
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN

HOTÃRÂREA NR. 20
din 17 februarie 2005
privind aprobarea aderarii Consiliului Judetean Mures la
Asociatia Localitatilor si Zonelor Istorice si de Arta din România


Consiliul Judetean Mures,
Având in vedere expunerea de motive nr.1351 din10.02.2005 a Directiei Juridice si Administratiei Publica,
Luând in considerare prevederile art.11 si art.104, alin.1, lit.r din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala,
In temeiul art.109 din Legea administratiei publice locale, nr.215/2001,

h o t a r a s t e :

Art.1. Se aproba aderarea Consiliului Judetean Mures la Asociatia Localitatilor si Zonelor Istorice si de Arta din România, cu sediul central in municipiul Târgoviste, Judetul Dâmbovita, in conditiile reglementate de Statutul acesteia, potrivit anexei care face parte integranta din prezenta hotarâre.
Art.2. Se aproba cuprinderea in Bugetul de venituri si cheltuieli al Judetului Mures, a cheltuielilor necesare aderarii si platii cotizatiei anuale conform Statutului Asociatiei Localitatilor si Zonelor Istorice si de Arta din România.
Art.3. Serviciul Urbanism si Amenajarea Teritoriului impreuna cu Muzeul Judetean se vor ingriji de intocmirea si depunerea documentelor de aderare, potrivit art.5 din Statutul asociatiei.
Art.4. Serviciul Administratie Publica si Secretariat va comunica prezenta hotarâre Directiei Buget-Finante si Asistenta Economica , Serviciului Urbanism si Amenajarea Teritoriului si Muzeului Judetean care raspund de aducerea sa la indeplinire, precum si. Asociatiei Localitatilor si Zonelor Istorice si de Arta din România.

 

PRESEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemneaza
SECRETAR GENERAL
Toganel Ioan

 


ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Nr.1351/ 10.02. 2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind aderarea Consiliului Judetean Mures la Asociatia Localitatilor si Zonelor Istorice si de Arta din România


Asociatia Localitatilor si Zonelor Istorice si de Arta din România cu sediul in Târgoviste, str.Calea Domneasca, judetul Dâmbovita a invitat Consiliul Judetean Mures sa adere la aceasta organizatie nonguvernamnentala, cu caracter nonprofit si apolitic. Asociatia a fost inregistrata legal la data de 15.06.2004 conform Incheierii nr.23/I/A a Judecatoriei Târgoviste, iar membrii fondatori sunt unitati administrativ teritoriale din România.
Studiind Statutul asociatiei, scopul si obiectul de activitate al acesteia, precizam ca din toate acestea reiese seriozitatea si bunele intentii privind pastrarea patrimoniului cultural national, mijloacele de cercetare, conservare si restaurare a monumentelor si zonelor istorice.
Având in vedere ca Judetul Mures are un patrimoniu cultural si istoric foarte bogat, prin efortul comun al localitatilor si zonelor asociate s-ar realiza mentinerea, revigorarea si punerea in valoare al acestuia, iar prin atelierele si laboratoarele organizate in cadrul Muzeului Judetean s-ar putea contribui la cercetarea, conservarea si restaurarea patrimoniului altor asociati din cadrul organizatiei.
Costurile privind aderarea sunt de 1.000.000 lei, iar cotizatia anuala este de 50 lei/locuitor pentru consiliile judetene, revenindu-ne cca. 30.000.000 lei.
In conformitate cu prevederile art.11 si art.104 lit.r din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala, Consiliul Judetean are dreptul de a adera la asociatii nationale.
Având in vedere cele de mai sus, supunem aprobarii Consiliului Judetean proiectul de hotarâre alaturat.

 

 

PRESEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  SECRETAR GENERAL
Toganel Ioan