R O M Â N I A
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN

HOTÃRÂREA NR. 19
din 17 februarie 2005
privind trecerea unei parti din imobilul situat in municipiul Târnaveni,
str. Dr. Victor Babes, nr.2, din domeniul public in domeniul privat al judetului Mures

Consiliul Judetean Mures,
Vazând Expunerea de motive nr.1352/08.02.2005 a Presedintelui Consiliului Judetean Mures, adresa Ministerului Sanatatii cu nr. 48160/2004 si Referatul nr. 469/07.02.2005 al Spitalului Municipal "Gheorghe Marinescu" Târnaveni,
Având in vedere prevederile art.2 din Hotarârea nr. 34/2003 a Consiliului Judetean Mures si prevederile art.1, alin.(1), art.2, alin(1) si art.3 din H.G.R. nr.8842004 privind concesionarea unor spatii cu destinatia de cabinete medicale,
In baza prevederilor art.10 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia,
In temeiul prevederilor art.109 din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala,

h o t a r a s t e :

Art.1. Se aproba trecerea din domeniul public al judetului Mures si administrarea Spitalului Municipal "Gheorghe Marinescu" Târnaveni, in domeniul privat al judetului Mures si concesionarea unor spatii cu destinatia de cabinete medicale, reprezentând cabinete medicale individuale, din incinta imobilului situat in municipiul Târnaveni, str. Dr. Victor Babes, nr.2, in suprafata totala de 161,94 mp, din care 96,3 mp suprafata utila cabinete medicale si birouri si 65,64 mp suprafata de folosinta comuna.
Art.2. Se revoca dreptul de administrare al Spitalului Municipal "Gheorghe Marinescu" Târnaveni asupra spatiilor cu destinatia de cabinete medicale, trecute in domeniul privat al judetului Mures, potrivit art.1 din prezenta hotarâre.
Art.3. Se imputernicesc sa semneze contractele de concesiune, reprezentantii legali ai Consiliului Judetean Mures, respectiv Presedintele Consiliului Judetean Mures si Secretarul General al judetului Mures.
Art.4. Cu ducerea la indeplinire a prezentei hotarâri se incredinteaza Directia Juridica si Administratie Publica care o va comunica Prefecturii Mures si Spitalului Municipal "Gheorghe Marinescu" Târnaveni


PRESEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemneaza
SECRETAR GENERAL
Toganel Ioan

 


ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Nr.1352/08.02.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind trecerea unei parti din imobilul situat in municipiul Tirnaveni, str Dr. Victor Babes, nr.2, din domeniul public in domeniul privat al judetului Mures


In conformitate cu prevederile H.G.R. nr.867/2002 privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului si din administrarea Ministerului Sanatatii si Familiei in domeniul public al judetelor si in administrarea consiliilor judetene, imobilul situat in municipiul Tirnaveni, str. Dr. Victor Babes, nr.2 a trecut in domeniul public al judetului Mures si in administrarea Consiliului Judetean Mures. Ulterior, prin Hotarârea nr. 34/2003 Consiliului Judetean a transmis dreptul de administrare asupra imobilului mentionat mai sus Spitalului Municipal "Gheorghe Marinescu" Tirnaveni.
Potrivit art.1, alin.(1) din H.G.R. nr. 884/2004, privind concesionarea unor spatii cu destinatia de cabinete medicale " bunurile imobile sau partile acestora, aflate in proprietatea publica a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, in care functioneaza cabinetele medicale infiintate potrivit O.G. nr. 124/1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale…, trec in proprietatea privata a statului, respectiv a unitatilor administrativ - teritoriale, potrivit art.10 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia".
Art.2 din actul normativ mai sus mentionat prevede faptul ca, concesionarea imobilelor in care functioneaza cabinetele medicale se face fara licitatie publica, iar spatiile concesionate vor fi utilizate doar in scopul desfasurarii de activitati medicale.
In baza prevederilor art.4 din H.G.R. nr.884/2004, concesionarea spatiilor se face in schimbul unei redevente anuale la valoarea de 1euro/mp/an, in primii 5 ani, dupa care nivelul acesteia se va stabili de catre concedent, pornind de la pretul pietei, sub care redeventa nu poate fi acceptata.
In conformitate cu prevederile Ordinului nr. 946/2004, obiectul contractului de concesiune il constituie exploatarea spatiului in care functioneaza cabinetul medical, conform schitei spatiului, elaborata de Spitalul Municipal "Gheorghe Marinescu" Tirnaveni, care va constitui anexa la contractul de concesiune.
Având in vedere toate aceste considerente, adresa Ministerului Sanatatii nr. 48160/2004 precum si solicitarea Spitalului Municipal "Gheorghe Marinescu" Tarnaveni formulata in acest sens si insotita de cererea de concesionare a medicilor specialisti - titulari ai cabinetelor medicale individuale ce functioneaza in spatiile respective,
Propunem Consiliului Judetean, aprobarea trecerii din domeniul public judetean si administrarea Spitalului Municipal "Gheorghe Marinescu" Tarnaveni, in domeniul privat al judetului Mures, in vederea concesionarii, a unor spatii cu destinatia de cabinete medicale, reprezentând cabinete medicale individuale care fac obiect de reglementare a H.G.R. nr. 884/2004, din incinta imobilului - ambulatoriu de specialitate situat in municipiul Tirnaveni, str. Dr. Victor Babes, nr.2, in suprafata totala de 161,94 mp ( din care 96,3mp suprafata utila cabinete medicale si birouri + 65,64 mp suprafata spatii de folosinta comuna).

 

PRESEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  SECRETAR GENERAL
Toganel Ioan