R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 160
din decembrie 2005
privind aprobarea programului de ocupare temporară a forței de muncă din rândul șomerilor, pentru anul 2006

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere Expunerea de motive nr. 16162 /15.12. 2005 a Serviciului Resurse Umane și Consilieri Președinte cu privire la aprobarea programul de ocupare temporară a forței de muncă din rândul șomerilor pentru anul 2006, precum și avizul comisiei de specialitate,
În baza prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă modificată prin Legea nr. 10/2004 precum și ale prevederilor art. 87 alin.(1), (2) și (3) din H.G. nr. 377/2002, pentru aprobarea Procedurilor privind accesul la măsurile de stimularea ocupării forței de muncă, modalitățile de finanțare, modificată și completată prin H.G. nr. 937/2004,
În temeiul prevederilor art.109 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art. 1. Se aprobă programul de ocupare temporară a forței de muncă din rândul șomerilor, cu un număr de 1000 locuri de muncă pentru anul 2006, repartizate pe consiliile locale municipale, orășenești și comunale, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2. Se împuternicesc primarii să repartizeze, în limita numărului de persoane prevăzute în programul de ocupare, locurile de muncă subvenționate, pe lucrări și activități pentru dezvoltarea comunității locale respective, și să le distribuie angajatorilor care le organizează, pe baza contractelor atribuite cu respectarea reglementărilor în vigoare privind achizițiile publice.
Art. 3. Prezenta hotărâre se comunică Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș și primăriilor din județ.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Serviciul Resurse Umane,
Consilieri Președinte
Nr. 16162 /15.12. 2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea programului de ocupare temporară a forței de muncă din rândul șomerilor, pentru anul 2006

Legea nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă modificată prin Legea nr. 10/2004, reglementează subvenționarea cheltuielilor cu forța de muncă efectuate în cadrul unor programe care au ca scop ocuparea temporară a forței de muncă din rândul șomerilor, pentru dezvoltarea comunitățile locale, după cum urmează:
- servicii publice de refacere și întreținere a infrastructurii, de ecologizare și de realizare a unor lucrări edilitare, organizate de autoritățile publice locale, de firme private sau organizații neguvernamentale, cu avizul administrației publice locale;
H.G. nr. 377/2002, pentru aprobarea Procedurilor privind accesul la măsurile de stimularea ocupării forței de muncă, modalitățile de finanțare, modificată și completată prin H.G. nr. 937/2004, la art. 87 prevede faptul că programul de ocupare temporară a forței de muncă se întocmește anual de agențiile pentru ocuparea forței de muncă și se prezintă, pentru aprobare, la consiliile locale comunale, orășenești și ale sectoarelor municipiului București, precum și la consiliile județene, ca autorități publice deliberative din localitățile și județele pentru care acestea au fost elaborate. O dată cu aprobarea programului de ocupare, legea prevede să se împuternicească primarii să repartizeze locurile de muncă subvenționate pe lucrări și activități pentru dezvoltarea comunităților locale, și să le distribuie angajatorilor care le organizează.
Pentru fundamentarea repartizării numărului de locuri de muncă pe municipii, orașe și comune, s-au avut în vedere contractele derulate de către acestea în anul 2005 și solicitările pentru anul 2006.
Conform celor de mai sus, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș, prin adresa nr. 8233/20.10.2005, ne-a transmis spre aprobare numărul de 1000 locuri de muncă propus în planul de ocupare pentru anul 2006, număr de locuri de muncă ce a fost repartizat pe municipii, orașe și comune, conform anexei la hotărârea alăturată, hotărâre ce aduce spre aprobare și propunerea de împuternicire a primarilor de a repartiza în limita numărului de persoane prevăzute în programul de ocupare, locurile de muncă subvenționate, pe lucrări și activități pentru dezvoltarea comunității locale respective, și să le distribuie angajatorilor care le organizează, pe baza contractelor atribuite cu respectarea reglementărilor în vigoare privind achizițiile publice.
În baza celor de mai sus, propunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre alăturat și anexa.

 

ȘEF SERVICIU
Elena Gâlea

  Văzut,
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza