R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 148
din 29 noiembrie 2005
privind prelungirea contractului de concesiune încheiat între Consiliul Județean Mureș și S.C. "Servicii de Utilități Rurale Mureș" S.A.


Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive nr. 14862/22.11.2005 a Direcției Economice, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederile art.40 din Legea nr.219/1998 privind regimul concesiunilor și a articolului nr.2 din contractul de concesiune nr. 4992/1999 încheiat între Consiliul Județean Mureș și S.C. "Servicii de Utilități Rurale Mureș" S.A.
În temeiul prevederilor art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art.1. Se aprobă prelungirea contractului de concesiune nr. 4992/19.07.1999 încheiat între Consiliul Județean Mureș și S.C. "Servicii de Utilități Rurale Mureș" S.A. având ca obiect concesiunea serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare, precum și exploatarea rețelelor de transport a apei potabile în mediul rural, până la 31 decembrie 2006.
Art.2. Se aprobă nivelul redevenței pe întreaga perioadă de prelungire a concesiunii la valoarea de 10 lei RON lunar.
Art.3. Prezenta hotărâre va sta la baza încheierii actului adițional de prelungire a contractului de concesiune.
Art.4. De îndeplinirea prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică a Consiliului Județean.
Art.5. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice și S.C. "Servicii de Utilități Rurale Mureș" SA.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
DIRECȚIA ECONOMICĂ
Nr.14862/22.11.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind prelungirea contractului de concesiune încheiat între Consiliul Județean Mureș și S.C. "Servicii de Utilități Rurale Mureș" S.A.

Consiliul Județean Mureș a concesionat Societății Comerciale "Servicii de Utilități Rurale Mureș" S.A (SC SURM SA) prin contractul de concesiune nr. 4992/1999, serviciile publice de apă și de canalizare în sistem zonal, în vederea exploatării eficiente a acestora și asigurării furnizării apei potabile în condiții de continuitate și calitate a serviciilor.
Întrucât SC SURM SA, cu acționar unic Consiliul Județean Mureș, s-a format prin reorganizarea unei regii autonome (RAJUR Mureș), concesionarea serviciilor publice de apă și de canalizare în mediul rural s-a făcut direct, fără licitație publică, în condițiile art.40 din Legea nr.219/1998 privind regimul concesiunilor.
Durata contractului de concesiune a fost de 5 ani, începând cu 19.07.1999 și cu posibilitate de prelungire pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata sa inițială, adică 2,5 ani.
Prin H.C.J. nr.19/26.08.2004, contractul a fost prelungit până la 31 decembrie 2005 și întrucât termenul se apropie de final iar strategia privind funcționarea în viitor a serviciilor de apă potabilă și de canalizare nu este finalizată, se propune o nouă prelungire a contractului, până la 31 decembrie 2006.
În ceea ce privește redevența, având în vedere situația financiară dificilă a societății, cu pierderi economice datorate în principal stării tehnice precare a conductelor de transport, ce necesită un program de reabilitare susținut financiar de Consiliul Județean, ținând cont de solicitarea operatorului, se propune ca și pentru perioada de prelungire a contractului, redevența să fie stabilită la o valoare minimă, respectiv suma de 10 lei RON lunar.
Având în vedere motivele expuse, supunem spre aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif

  VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza