R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 147
din 29 noiembrie 2005
privind aprobarea convențiilor de cooperare cu Fundația Culturală "Școala Ardeleană",Asociația "Centrul Multimedia Teatru 74" și Clubul Sportiv Școlar Tîrgu Mureș


Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.15136/25.11.2005 la proiectul de hotărâre privind aprobarea convenției de cooperare cu Fundația Culturală "Școala Ardeleană", Asociația "Centrul Multimedia Teatru 74" și Clubul Sportiv Școlar Tîrgu Mureș, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art.104, alin.1, lit."s" și art.109 din Legea nr.215/2001, privind administrația publică locală, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. (1) Se aprobă cooperarea între Consiliul Județean Mureș și Fundația Culturală "Școala Ardeleană", potrivit convenției de cooperare cuprinsă în anexa nr.1 care face parte din prezenta hotărâre.
(2) Se aprobă cooperarea între Consiliul Județean Mureș și Asociația "Centrul Multimedia", potrivit convenției de cooperare cuprinsă în anexa nr.2 care face parte din prezenta hotărâre.
(3) Se aprobă cooperarea între Consiliul Județean Mureș și Clubul Sportiv Școlar Tîrgu Mureș, potrivit convenției de cooperare cuprinsă în anexa nr.3 care face parte din prezenta hotărâre.
Art.2. Doamna Lokodi Edita Emőke, președintele Consiliului Județean Mureș, se împuternicește cu semnarea convențiilor de cooperare prevăzute la art.1, alin (1), (2) și (3).
Art.3. De aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Fundației Culturale "Școala Ardeleană", Asociației "Centrul Multimedia Teatru 74 " și Clubului Sportiv Școlar Tîrgu Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Direcția Buget Finanțe
Si Asistență Economică
Nr. 15136/25.11.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea convențiilor de cooperare cu Fundația Culturală "Școala Ardeleană", Asociația "Centrul Multimedia Teatru 74" și Clubul Sportiv Școlar Tîrgu Mureș

Prin adresa nr.15.071/24.11.2005 Fundația Culturală "Școala Ardeleană" solicită Consiliului Județean sprijinul pentru finanțarea proiectului "Colindul-Credință și Artă", în cadrul căruia va avea loc lansarea CD-lui de colinde realizat de solistul Ducu Bertzi și dezbaterea "Actualitatea colindului în epoca postmodernă"
Consiliul Județean, potrivit convenției de cooperare alăturate (Anexa nr.1), intenționează să sprijine această manifestare culturală prin alocarea sumei de 3000 lei (RON), dorind să-și aducă aportul la păstrarea și continuarea tradițiilor și obiceiurilor populare.
Asociația "Centrul Multimedia Teatru 74" s-a adresat Consiliului județean Mureș cu propunerea unui parteneriat, invitând autoritatea administrației publice locale constituită la nivelul județului Mureș să accepte statutul de co-organizator, alături de Primăria Tîrgu Mureș, Universitatea de Artă Teatrală, Teatrul Ariel și Fundația Scena, al unui festival de teatru inedit Unidrama "7 în 4" care cuprinde în programul său piese de teatru cu un singur personaj, reprezentând o alternativă la festivalurile clasice de teatru, având ca obiectiv satisfacerea cerințelor și exigențelor unui teatru modern, ancorat în realitățile noului mileniu.
În solicitare reprezentanții asociației au prezentat programul festivalului, prezentând și un buget detaliat care cuprinde costurile în sumă de 48.000 lei (RON) pe care le implică organizarea acestei manifestări și care nu poate fi suportată numai din contribuția proprie a Asociației "Centrul Multimedia Teatru 74". Considerăm oportună participarea Consiliului Județean la organizarea și finanțarea cu 5000 lei (RON) a acestei manifestări, conform convenției de cooperare (Anexa nr.2), având în vedere că prin înrădăcinarea acestui festival ca eveniment de sine stătător al comunității locale din Tîrgu Mureș, municipiul reședință de județ s-ar înscrie în circuitul festivalelor de gen care au loc în Europa, promovând județul din punct de vedere cultural, artistic și, nu în ultimul rând, turistic.
Prin adresa nr.13105/25.10.2005, conducerea Clubului Sportiv Școlar Tîrgu Mureș ne comunică că, dorește organizarea unui ciclu de manifestări cu ocazia sărbătorii a 50 de ani de la înființare și solicită sprijin financiar din partea Consiliului Județean pentru organizarea în condiții decente a acestui eveniment. Fiind conștienți de necesitatea revigorării vieții sportive din județ propunem alocare sumei de 5000 lei ( RON) cu destinația sus amintită conform convenției de cooperare (Anexa nr.3).
Față de cele de mai sus propunem aprobarea proiectului de hotărâre alăturat, împreună cu convențiile de cooperare din anexele nr.1,2 și 3, care fac parte integrantă din acesta.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif

  VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza