R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 144
din 29 noiembrie 2005
privind încheierea unui Protocol de colaborare între Consiliul Județean Mureș și Fundația Transilvania Expres din Brașov, pentru aplicarea "Strategiei de comunicare cu reprezentanții administrației publice din România și de sprijinire a reformei în administrația publică "

Consiliul Județean Mureș,
Analizând expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind încheierea unui Protocol de colaborare între Consiliul Județean Mureș și Fundația Transilvania Expres din Brașov, pentru aplicarea "Strategiei de comunicare cu reprezentanții administrației publice din România și de sprijinire a reformei în administrația publică ", precum și avizele comisiilor de specialitate,
Ținând cont de prevederile art. 104, alin. (1), lit. "s" din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală,
În conformitate cu prevederile art.50 și art.51 alin. (2) din O.G. nr.26/2000, cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul prevederilor art. 109 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște:

Art. 1. Se aprobă Protocolul de colaborare între Consiliul Județean Mureș și Fundația Transilvania Expres din Brașov, pentru aplicarea "Strategiei de comunicare cu reprezentanții administrației publice din România și de sprijinire a reformei în administrația publică ", conform Anexei care face parte integrată din prezenta hotărâre.
Art.2. Doamna Lokodi Edita Emöke, președintele Consiliului Județean Mureș, se împuternicește pentru semnarea Protocolului de colaborare prevăzut la art.1.
Art. 3. Cu punerea în aplicare și ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredințează Direcția Dezvoltare Regională și Integrare Europeană, Direcția Juridică și Administrație Publică și Direcția Buget Finanțe și Asistență Economică.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
PREȘEDINTE
Nr. 14.867/22.11.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind încheierea unui Protocol de colaborare între Consiliul Județean Mureș și Fundația Transilvania Expres din Brașov, pentru aplicarea "Strategiei de comunicare cu reprezentanții administrației publice din România și de sprijinire a reformei în administrația publică "


Urmare solicitărilor înaintate Consiliului Județean Mureș de către Fundația Transilvania Expres din Brașov prin adresa nr.11178/2005 pentru realizarea unui parteneriat între administrația publică județeană și societatea civilă se propune încheierea unui Protocol de colaborare între Consiliul Județean Mureș și Fundația Transilvania Expres din Brașov, pentru aplicarea "Strategiei de comunicare cu reprezentanții administrației publice din România și de sprijinire a reformei în administrația publică ".
Obiectul protocolului de colaborare propus îl constituie, în principal realizarea în parteneriat a unor seminarii cu tematică privind reforma în administrația publică și în special creșterea gradului de cunoaștere a legislației europene de către reprezentanții administrației publice locale din România, promovarea Revistei Române de Administrație Publică Locală și a Ghidului Administrației Publice Locale din România, precum și a imaginii județului, a proiectelor și activităților autorităților administrației publice.
Consiliul Județean Mureș colaborează cu Fundația Transilvania Expres încă din luna aprilie 2005 în activitatea de relansare a Revistei Române de Administrație Publică Locală, revistă de specialitate destinată în exclusivitate reprezentanților din administrația publică locală din România, prin prezența onorifică a președintelui Consiliului Județean Mureș, d-na Lokodi Edita Emöke în Colegiul Director al revistei începând cu iunie 2005.
Potrivit prevederilor Legii nr.215/2001, art. 104, alin. (1) lit. "s" Consiliului Județean, ca autoritate deliberativă a administrației publice locale poate hotărî, în condițiile legii, cooperarea sau asocierea cu persoane juridice române sau străine, cu organizații neguvernamentale și cu alți parteneri sociali, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public județean.
Totodată, Ordonanța Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioară, prevede că autoritățile publice au obligația să pună la dispoziția asociațiilor, fundațiilor și federațiilor informațiile de interes public, în condițiile legii și să se consulte cu asociațiile și fundațiile care își desfășoară activitatea în sfera lor de competență, în vederea stabilirii unor programe sau activități comune.
Având în vedere competențele ce revin Consiliului Județean din actele normative menționate, propunem aprobarea proiectului de hotărâre pentru încheierea unui Protocol de colaborare între Consiliul Județean Mureș și Fundația Transilvania Expres Brașov, pentru aplicarea "Strategiei de comunicare cu reprezentanții administrației publice din România și de sprijinire a reformei în administrația publică".

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke