R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 140
din 27 octombrie 2005
privind aprobarea cofinanțării execuției lucrărilor de reabilitare termică a clădirii Centrului de Îngrijire și Asistență Sighișoara


Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.12619/18.10.2005 a Direcției Economice, Minuta ședinței din data de 17.08.2005 a Comitetului mixt româno-elvețian de aprobare a proiectelor finanțate din Fondul Elvețian de contrapartidă, precum și avizul comisiilor de specialitate,
În temeiul art. 104 și 109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște:

Art. 1. Se aprobă cofinanțarea de către Consiliul Județean Mureș a execuției lucrărilor de reabilitare termică a clădirii Centrului de Îngrijire și Asistență Sighișoara în volum de 41.000 lei (RON), reprezentând 10% din valoarea estimată în auditul energetic. Clădirea este destinată adăpostirii și îngrijirii în sistem rezidențial a 50 de persoane vârstnice și cu handicap.
Art. 2. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Direcției Tehnice Drumuri, Poduri Județene și Investiții și Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Direcția Economică
Nr.12619/18.10.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea cofinanțării execuției lucrărilor de reabilitare termică a clădirii Centrului de Îngrijire și Asistență Sighișoara


În scopul implementării pachetelor de măsuri de reabilitare termică prevăzute în actele normative specifice domeniului, Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, a inițiat programul pilot privind reabilitarea termică a unor clădiri-proprietate publică-din domeniul asistenței sociale și ocrotirii sănătății, aflate în administrarea unor consilii județene și locale cofinanțat din Fondul de contrapartidă elvețian de către Guvernul Confederației Elvețiene prin Biroul de Cooperare Economică de pe lângă Ambasada Elveției.
Pentru fundamentarea proiectului s-au solicitat propuneri din partea Consiliului Județean Mureș. În urma analizelor a fost preselecționată clădirea Centrului de Îngrijire și Asistență Sighișoara, unde sunt adăpostiți și îngrijiți în sistem rezidențial circa 50 de persoane vârstnice și cu handicap.
În faza următoare s-a întocmit documentația tehnico-economică cuprinzând: raportul de expertiză energetică, certificatul energetic al clădirii și auditul energetic precizându-se măsurile necesare de reabilitare termică și evaluarea financiară a fiecărei măsuri. Valoarea estimată a lucrărilor este în volum de 401.672 lei (RON), respectiv 114.763,4 Euro inclusiv TVA.
Prin adresa nr.2851/12.09.2005 Ministerul Transporturilor Construcțiilor și Turismului ne comunică că în ședința din data de 17 august 2005, Comitetul mixt Româno-Elvețian de aprobare a proiectelor finanțate din Fondul European de contrapartidă, a aprobat includerea acestei clădiri în programul care se derulează în perioada 2005-2006.
În vederea promovării proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea programului se solicită Hotărârea Consiliului Județean Mureș privind cofinanțarea din bugetul local a execuției lucrărilor de reabilitare termică în cuantum minim de 10% din valoarea estimată în auditul energetic, adică 41.000 lei (RON).
Față de cele de mai sus propunem aprobarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR,
Bartha Iosif

 

Văzut,
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza