R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 130
din 27 octombrie 2005
privind aprobarea convenției de cooperare încheiată între Consiliul Județean Mureș și Asociația "Breasla Cărții Maghiare" din România în vederea organizării Târgului Internațional de Carte în municipiul Târgu Mureș în perioada 10-12 noiembrie 2005

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.12174/ 11.10..2005 a Direcției economice privind aprobarea convenției de cooperare încheiată între Consiliul Județean și Asociația Breasla Cărții Maghiare din România în vederea organizării Târgului Internațional de Carte în municipiul Târgu Mureș în perioada 10-12 noiembrie 2005, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere articolul 31, aliniat 1 din OUG nr.45/2003 privind finanțele publice locale,
În conformitate cu prevederile articolului 104 litera S și a articolului nr. 109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea Consiliului Județean Mureș cu Asociația Breasla Cărții Maghiare din România în vederea organizării Târgului Internațional de Carte în municipiul Târgu Mureș în perioada 10-12 noiembrie 2005, potrivit Convenției prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Doamna Lokodi Edita Emöke, Președintele Consiliului Județean Mureș, se împuternicește cu semnarea convenției menționată la articolul nr.1.
Art.3. De îndeplinirea prezentei hotărâri răspund Direcția Economică, Direcția juridică și administrație publică din cadrul Consiliului Județean și Asociația Breasla Cărții Maghiare din România.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Direcției juridice și administrației publice din cadrul Consiliului Județean și Asociației Breasla Cărții Maghiare din România.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.12174/11.10.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea convenției de cooperare încheiată între Consiliul Județean Mureș și Asociația Breasla Cărții Maghiare din România în vederea organizării Târgului Internațional de carte în municipiul Târgu Mureș în perioada 10-12 noiembrie 2005

 

Prin adresa nr.11849/4.10 2005, Asociația Breasla Cărții Maghiare din România solicită Consiliului Județean sprijin financiar pentru organizarea Târgului Internațional de Carte care va avea loc în perioada 10-12 noiembrie 2005 în Foaierul Teatrului Național din Târgu Mureș.
Acest târg care a ajuns la cea de-a XI-a ediție, constituie un eveniment cultural de înaltă ținută estetică și profesională, ce conferă reședinței județului un prestigiu atât pe plan intern cât și pe plan internațional.
Pentru promovarea valorilor specifice ale județului din punct de vedere cultural, artistic și turistic, Consiliul Județean Mureș, ca autoritate a administrației publice constituită la nivel județean potrivit Convenției alăturate, intenționează să sprijine desfășurarea acestei acțiuni în calitate de co- organizator prin alocarea sumei de 10.000 lei (RON).
Față de cele de mai sus propunem aprobarea proiectului de hotărâre alăturat împreună cu convenția care face parte integrantă din aceasta.

 

DIRECTOR,
Bartha Iosif

 

Văzut,
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza