R O M Â N I A
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN

HOTÃRÂREA Nr.11
din 20 ianuarie 2005
privind aprobarea Conventiei de colaborare dintre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures, Consiliul local Reghin si Episcopia Reformata a Ardealului - Parohia Reformata nr.1 Reghin


Consiliul Judetean Mures,
Vazând referatul nr.603 din 18.01.2005 al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures si adresa nr.115/2004 a Episcopiei Reformate a Ardealului - Parohia Reformata nr.1 Reghin,
Având in vedere prevederile art.113 si 114 din Legea nr.272 din 21 iunie 2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului,
In temeiul prevederilor art.104 (1) lit "s" si art.109 (1) din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala

hotaraste :

Art.1. Se aproba Conventia de colaborare dintre Consiliul Judetean Mures- Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures, Consiliul local Reghin si Episcopia Reformata a Ardealului - Parohia Reformata nr. 1 Reghin, conform anexei.
Art.2. In capitolul III din Conventie, la punctul 10, se va include obligatia Parohiei Reformate nr.1 Reghin de a cuprinde in programul centrului de zi doar copii care au o hotarâre in acest sens din partea Comisiei Judetene de Protectia Copilului.
Art.3. Cu ducerea la indeplinire se incredinteaza conducerea Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures.


PRESEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemneaza
SECRETAR GENERAL
Toganel Ioan

 


ROMÂNIA
JUDETUL MURES
DIRECTIA GENERALÃ DE ASISTENTÃ SOCIALÃ
SI PROTECTIA COPILULUI MURES
Nr.603 din 18.01.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea Conventiei de colaborare dintre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures, Consiliul local Reghin si Episcopia Reformata a Ardealului - Parohia Reformata nr.1 Reghin

Episcopia Reformata a Ardealului - Parohia Reformata nr.1 Reghin, prin adresa nr.115/2004, a solicitat aprobarea Conventiei de colaborare cu Consiliului Judetean - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures si Consiliul local Reghin pentru infiintarea unui centru de zi in vederea mentinerii, refacerii si dezvoltarii capacitatilor copilului si ale parintilor sai, pentru depasirea situatiilor care ar putea determina separarea copilului de familia sa.
Prin infiintarea acestui Centru de zi se va asigura ingrijirea individualizata si personalizata a unor copii din municipiul Reghin in vederea prevenirii institutionalizarii lor.
Potrivit prevederilor art.113 si 114 din Legea nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, organismele private, legal constituite si acreditate, pot infiinta, organiza si dezvolta servicii de prevenire a separarii copilului de familia sa.
Fata de cele de mai sus propunem aprobarea proiectului de hotarâre anexat.

 

DIRECTOR EXECUTIV
Dombi Carol
  VAZUT,
SECRETAR GENERAL
Toganel Ioan