R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 116
din 29 septembrie 2005
privind cuprinderea în domeniul public județean a 11 case realizate în cadrul investiției "Centru de plasament familial"-Sâncraiu de Mureș și transmiterea dreptului de administrare către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive a Direcției Economice nr.11259/21.09.2005,
În conformitate cu prevederile art.3 alin.(3) și art.12 alin.(1) și (2) din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, precum și a Normelor tehnice pentru întocmirea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al comunelor, orașelor, municipiilor și județelor, aprobate prin H.G. nr. 548/1999,
Având în vedere avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art.1(1) Se aprobă cuprinderea în domeniul public județean a 11 case realizate în cadrul investiției "Centru de plasament familial"- Sâncraiu de Mureș, modificându-se în mod corespunzător Anexa la Hotărârea Consiliului Județean nr.42/2001 privind însușirea bunurilor care fac parte din domeniul public al județului Mureș, cu modificări ulterioare.
(2) Elementele de identificare a caselor sunt cuprinse în anexa ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2 Se transmite dreptul de administrare a celor 11 case cu teren aferent, către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.
Art.3 De îndeplinirea prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică.
Art.4 Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
p.SECRETAR GENERAL
Viorel Iosib
Director executiv

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.11259/21.09.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind cuprinderea în domeniul public județean a 11 case realizate în cadrul investiției "Centru de plasament familial"-Sâncraiu de Mureș și transmiterea dreptului de administrare către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș

În anul 1996 a început construcția unui "Centru de plasament și recuperare" pentru copii cu dizabilități neuropsihice, la Sâncraiu de Mureș, finanțat de Consiliul local.
Întrucât din anul 1999 Comuna nu a mai dispus de resursele financiare necesare continuării lucrărilor, investiția a fost preluată în domeniul public județean în baza H.C.J nr.37/7.09.2000.
Finanțarea în continuare a investiției s-a asigurat prin Consiliul județean precum și prin Fundația Ambasada Lumii Copiilor "Children's World Embassy"din S.U.A cu care s-a încheiat un contract de asociere. Cu această ocazie, s-a schimbat și destinația obiectivului în Centru de plasament familial.
Fundația a finanțat Casa nr.4, care s-a finalizat și recepționat în anul 2002. Celelalte 10 case s-au finanțat de Consiliul județean din bugetul județului, fiind finalizate și recepționate în anul 2005.
De menționat că pe lângă cele 11 case, obiectivul de investiții a cuprins și Pavilionul central, care în baza H.C.J nr.71/23 octombrie 2003 s-a separat în obiectiv distinct, sub denumirea "Complex multifuncțional", în prezent în curs de execuție.
În aceste condiții, cele 11 case finalizate și recepționate pot fi cuprinse în domeniul public județean, iar administrarea poate fi transmisă către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.
Având în vedere motivele expuse, se propune aprobarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR,
Bartha Iosif

 

Văzut,
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza