R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 114
din 29 septembrie 2005
privind restructurarea și reorganizarea activității S.C. Drumuri și Poduri Mureș S.A.

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr. 5624/1.IX.2005 privind restructurarea și reorganizarea activității S.C. Drumuri și Poduri Mureș S.A., precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere Raportul de specialitate privind restructurarea activității societății, întocmit de către S.C. Drumuri și Poduri Mureș S.A.,
În conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr.8/2003, privind stimularea procesului de restructurare, reorganizare și privatizare a unor societăți naționale, companii naționale și societăți comerciale cu capital majoritar de stat, precum și a societăților comerciale și regiilor autonome subordonate autorităților administrației publice locale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.569/2003, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art.4, alin.2, lit."c" din Regulamentului privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative spre adoptare, aprobat prin HGR nr.50/2005
În temeiul 104 alin.1 lit."i" și al art.109 din Legea 215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă Programul de restructurare a activității, întocmit de către S.C. Drumuri și Poduri Mureș S.A., potrivit Anexei nr.1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Consiliul Județean Mureș mandatează pe reprezentantul A.G.A. să pregătească eficientizarea, inclusiv prin vânzarea unor active.
Art.3. Se însușește proiectul de act normativ propus de președintele Consiliului Județean Mureș prin care se solicită Guvernului României aprobarea efectuării concedierilor colective în baza prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.8/2003 privind stimularea procesului de restructurare, reorganizare și privatizare a unor societăți naționale, companii naționale și societăți comerciale cu capital majoritar de stat, precum și a societăților comerciale și regiilor autonome subordonate autorităților administrației publice locale, aprobată cu modificările și completări prin Legea nr.569/2003, cu modificările și completările ulterioare, de către S. C."Drumuri și Poduri Mureș" S.A. subordonată Consiliului Județean Mureș, județul Mureș, potrivit Anexei nr.2 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.4. Se mandatează Președintele Consiliului Județean Mureș, doamna Lokodi Edita Emöke, cu desfășurarea procedurilor reglementate de HGR nr.50/2005, în vederea avizării și prezentării spre adoptare Guvernului României a proiectului de act normativ prevăzut la art.3.
Art.5. Conducerea executivă a Consiliului Județean Mureș va demara procedurile legale în vederea înființării unui serviciu public de drumuri și poduri în subordinea Consiliului Județean Mureș, începând cu data de 01.01.2006, iar cu privire la societatea rezultată în urma divizării netransformată în serviciu public, va începe demersurile în vederea privatizării.
Art.6. Prezenta hotărâre se comunică Ministerului Administrației și Internelor precum și S.C. "Drumuri și Poduri Mureș" S.A..

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
p.SECRETAR GENERAL
Viorel Iosib
Director executiv