R O M Â N I A
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN

H O T Ã R Â R E A  N R. 56
din 16 decembrie 2004
privind aprobarea infiintarii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures prin comasarea Directiei de Asistenta Sociala Mures cu Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures


Consiliul Judetean Mures,
Vazând Expunerea de Motive nr.11.102 /02.12.2004 a Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures si respectiv nr.4827 din 06.12.2004 a Directiei pentru Asistenta Sociala Mures, privind necesitatea infiintarii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures, prin comasarea Directiei de Asistenta Sociala Mures cu Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures,
Având in vedere Regulamentul-cadru de organizare si functionare a Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului aprobata prin Hotarârea Guvernului României nr. 1434/2004, precum si avizele de specialitate ale Comisiei juridica, ordine publica si integrare europeana, ale Comisiei economico-financiare si ale Comisiei social- culturala,
Tinând seama de prevederile Legii nr.705/2001 privind sistemul national de asistenta sociala si ale Legii nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului,
In temeiul prevederilor art. 104 (1) lit. s si art. 109 (1) din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala,

h o t a r a s t e :

Art.1. - Se aproba infiintarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures, ca institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Consiliului Judetean Mures, cu sediul in municipiul Tg. Mures, str. Trebely nr. 7, judetul Mures.
Art.2. - Se aproba Structura organizatorica cu numarul total de personal si Statul de functii a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures conform Anexelor I si II care fac parte integranta din prezenta.
Posturile vacante se vor ocupa doar cu aprobarea Presedintelui Consiliului Judetean, in baza unor referate bine motivate.
Art.3 - Se aproba Regulamentul de organizare si functionare a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures, conform Anexei nr.III care face parte integranta din prezenta.
Art.4 - Se numeste cu delegatie conducerea directiei pâna la ocuparea posturilor prin concurs sau, dupa caz prin examen, in conditiile legii, dupa cum urmeaza:
- Director executiv - Domby Carol
- Director executiv adjunct - protectia copilului - Sava Codruta
- Director executiv adjunct - asistenta sociala - Pop Liviu
- Director executiv adjunct - economic - Mezei Vasile
Art.5. - Pâna la 31 ianuarie 2005 se va incheia protocolul de predare - preluare a patrimoniului serviciilor publice reorganizate.
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului va prelua toate drepturile si va respecta toate obligatiile serviciilor publice reorganizate.
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului va asigura, in conditiile legii, continuarea proiectelor in derulare initiate de serviciile reorganizate.
Art.6 - Prezenta hotarâre se aplica cu incepere de la data de 1 ianuarie 2005.
Art.7 - Cu ducerea la indeplinirea a prezentei hotarâri se incredinteaza directiile din aparatul propriu al Consiliului Judetean Mures, Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures si Directia de Asistenta Sociala Mures.

 

PRESEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemneaza
SECRETAR GENERAL
Toganel Ioan