R O M Â N I A
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN

HOTÃRÂREA NR. 55
din 16 decembrie 2004
privind stabilirea tarifelor de baza, lunare, pe mp, la chiriile pentru spatiile cu alta destinatie decât locuinte, ce se aplica de catre societatile comerciale, regiile autonome si institutiile publice care administreaza imobile ce apartin domeniului public si privat al Judetului Mures


Consiliul Judetean Mures,
Analizând expunerea de motive a Directiei Buget-Finante si Asistenta Economica nr. 11877/7.11.2004
In temeiul prevederilor art.104 lit. f si art. 109 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala,

hotaraste:

Art. 1. Pentru spatiile cu alta destinatie decât locuinte apartinând domeniului public si privat al judetului, administrate de societati comerciale, regii autonome si institutii publice a caror contracte se prelungesc conform prevederilor legale, chiria lunara, pe mp de spatiu, se stabileste conform anexei la prezenta hotarâre.
Art. 2. Spatiile cu alta destinatie decât locuinte devenite disponibile, se pot inchiria numai prin licitatie publica, conform prevederilor legale. Tarifele din anexa la prezenta hotarâre, constituie baza de pornire a licitatiei chiriei. Exceptie de la prevederile de mai sus, fac spatiile ce se inchiriaza institutiilor publice bugetare, partidelor si fundatiilor sau asociatiilor non-profit, care se inchiriaza fara licitatie, la tarifele de baza din anexa la prezenta hotarâre.
Pentru contractele incheiate prin licitatii conform prevederilor de la al.1 chiria se recalculeaza semestrial, in functie de rata inflatiei. Pentru spatiile care au fost inchiriate anterior prezentei hotarâri, chiriile ce se percep incepând cu 1 ianuarie 2005, nu vor putea fi mai mici decât cele prevazute in anexa la prezenta hotarâre.
Art. 3. Nivelul minim al chiriei la locatia de gestiune pentru spatiile cu alta destinatie decât locuinte care detin si utilaje destinate productiei sau prestatiei de servicii se stabileste in functie de: volumul amortizarii, cota anuala de RK, cota parte pentru evidenta patrimoniului, impozitul pe teren, impozitul pe cladire si cota de profit.
Art. 4. Tariful de la activitatea de baza se aplica si pentru spatiile care deservesc activitati ca de exemplu: depozitele de mâna, subsolurile si pivnitele amenajate special pentru depozite, grupurile sanitare, dependintele, holurile, debaralele si alte asemenea spatii.
Art. 5. Schimbarea profilului de activitate, subinchirierea sau modificarea structurii construite a spatiilor inchiriate se poate face numai cu acordul proprietarului. Chiria urmeaza a se modifica in functie de schimbarile intervenite.
Art. 6. Spatiile in care isi desfasoara activitatea persoanele cu handicap, invalizii de razboi, veteranii de razboi, vaduvele de razboi pensionare de urmas, luptatorii in Revolutia din Decembrie 1989, detinutii politici si asociatiile cu scop caritabil sau de aparare a drepturilor omului vor beneficia de o reducere de 50% din cuantumul chiriei.
Art. 7. Tarifele prevazute in anexa la hotarâre se aplica de la data de 1 ianuarie 2005, data la care Hotarârea nr.86 din 16 decembrie 2003 se abroga.
Art. 8. De executarea prezentei hotarâri raspunde Directia Buget-Finante si Asistenta Economica.
Art. 9. Prezenta hotarâre se comunica Directiei Buget-Finante si Asistenta Economica, societatilor comerciale, regiilor autonome si institutiilor publice care administreaza imobile din domeniul public si privat al Judetului Mures.

 

PRESEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemneaza
SECRETAR GENERAL
Toganel Ioan