REFERAT
privind infiintarea colaborarii intre Directia Generala pentru
Protectia Drepturilor Copilului Mures, Filantropia Ortodoxa Româna, Filiala Tg. Mures

Având in vedere Strategia Guvernamentala cu privire la reorganizarea activitatilor privind protectia copilului prin desfiintarea centrelor de plasament, Filantropia Ortodoxa Româna Filiala Tg. Mures, impreuna cu Consiliul Judetean Mures si Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures propune infiintarea Casei de Tip Familial nr. 8 din Cartierul Rasaritului, comuna Sâncraiu de Mures.
Prin acest serviciu alternativ de tip familial vor fi ocrotiti un numar de 8 copii proveniti din cadrul Centrului de Plasament nr. 3 Tg. Mures.
Finantarea derularii acestui program se va face astfel:
Contributia Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures consta in asigurarea spatiul din cadrul Casei de Tip Familial nr. 8 din Cartierul Rasaritului, comuna Sâncraiu de Mures, necesar pentru cazarea celor 8 minori, angajarea respectiv salarizarea a unui numar de 3 persoane, din care 1 referent, 1 supraveghetor de noapte si 1 instructor de educatie, si asigurarea sumei de 1.700.000 lei/copil/luna pentru cheltuielile materiale. De asemenea, directia trebuie sa doteze spatiul cu centrala termica, masina de spalat, frigider, aragaz si televizor.
Aportul Filantropiei Ortodoxe Române Filiala Tg. Mures consta in dotarea spatiului cu mobilier, cu aspirator, radio si vesela, precum si suportarea tuturor cheltuielilor de intretinere a spatiului si a cheltuielilor materiale (hrana, imbracaminte, medicamente, rechizite scolare, materiale igienico-sanitare, e.t.c.) care depasesc cota alocata de catre DGPDC Mures, potrivit aportului sau.
Mentionam ca prin infiintarea acestei Case de Tip Familial cheltuielile efective/copil/luna se reduc considerabil la care se adauga crearea unui mediu familial pentru copil.

 

 

DIRECTOR EXECUTIV
Domby Carol
  DIRECTOR ECONOMIC
Mezei Vasile
  VAZUT
SECRETAR GENERAL
Ioan Toganel