ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Buget-Finante si
Asistenta Economica
Nr.11.989/09.12.2004

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli
al Regiei Autonome "Aeroportul Târgu Mures", pe anul 2005


Regia Autonoma "Aeroportul Târgu Mures" prezinta spre analiza si aprobare bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2005, elaborat in conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Finantelor nr.2121/23 oct.2001 privind modul de intocmire a bugetelor de venituri si cheltuieli la regiile autonome, societatile comerciale, la care statul este actionar majoritar.
Bugetul Regiei Autonome "Aeroportul Târgu Mures" pentru anul 2005 asigura cheltuielile minime de functionare ale unitatii.
In acest sens, veniturile totale sunt in valoare de 22.637,412 mil.lei, si prezinta urmatoarea structura:
- venituri din activitatea de baza 2.500 mil.lei
- venituri din alte activitati 2.450 mil.lei
- transferuri de la bugetul Consiliului Judetean 17.637,4 mil.lei
- venituri financiare 50 mil.lei

Se observa ca ponderea veniturilor din activitatea de baza, din alte activitati si veniturile financiare pentru finantarea activitatii curente (grad de autofinantare) reprezinta 22,1%, nivel comparabil cu valoarea aprobata in anul precedent.
Cheltuielile curente sunt programate egale cu veniturile si in structura cheltuielile materiale prezinta o crestere de 9,4% influentata de rata inflatiei, in timp ce la cheltuielile de personal se propune o crestere cu 8,2%, ce reprezinta cresterea medie a indexarilor din sistemul bugetar.
Mentionam ca pentru investitii si reparatii va fi elaborat un program separat, la nivelul Consiliului Judetean, astfel incât bugetul actual nu cuprinde cheltuieli de capital si nici reparatii incluse la cheltuieli materiale.
Având in vedere motivele expuse, se propune aprobarea proiectului de hotarâre alaturat.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif
  VAZUT
VICEPRESEDINTE
Groza Emil