ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Generala Buget-Finante
si Asistenta Economica
Nr. nr.10.682/09.11.2004


EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind modificarea componentei Consiliului de administratie
la S.C. "Servicii de Utilitati Rurale" S.A.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 20/8 febr.2001 pentru stabilirea unor masuri referitoare la administrarea companiilor, societatilor nationale si a celorlalte societati comerciale la care statul sau o alta autoritate a administratiei publice locale este actionar majoritar, impune ca administrarea respectivelor societati sa fie exercitata de un consiliu de administratie, numit potrivit dispozitiilor Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata.
Actuala componenta a Consiliului de administratie la S.C. "Servicii de Utilitati Rurale" S.A., societate cu actionar unic Consiliul Judetean Mures, are la baza H.C.J. nr.68/16 sept.2003 in care sunt prevazuti urmatorii membri: Blaj Virgil - director SC SURM SA, David Csaba - director tehnic SC Purator Ecotehnic SRL, Chiorean Cornel, inspector de specialitate CN Posta Româna - Oficiul Judetean de Posta Mures.
Prin cererea inregistrata la Consiliul Judetean sub numarul nr.9623/18.10.2004, dl.economist Cornel Chiorean isi depune demisia din functia de membru al Consiliului de administratie la SC SURM SA Mures, ca urmare a dobândirii calitatii de consilier judetean si in consecinta a intrarii in stare de incompatibilitate, in conformitate cu prevederile Legii nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
In aceste conditii, se propune inlocuirea d-lui Cornel Chiorean cu o persoana compatibila, respectiv d-l Virág György, de profesie inginer, specialist care a indeplinit functia de presedinte al Consiliului Judetean in perioada 2000-2004, cunoscând activitatea societatii SC SURM SA.
In baza considerentelor expuse mai sus, supunem aprobarii Consiliului Judetean proiectul de hotarâre alaturat .

 

DIRECTOR
Bartha Iosif
  VAZUT
VICEPRESEDINTE
Alexandru P. Fratean