ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Buget-Finante si Asistenta
Economica
Nr.10.609/05.11.2004

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind aprobarea închirierii unui imobil din domeniul public judetean aflat în administrarea Spitalului "Dr.Gheorghe Marinescu" Târnaveni

Imobilele (cladiri si terenuri) în care îsi desfasoara activitatea Spitalul "Dr.Gheorghe Marinescu" Târnaveni au fost preluate în domeniul public judetean în baza H.G. nr.867/2002.
Prin H.C.J- nr.34/2003 aceste imobile au fost date în administrare Spitalului "Dr.Gheorghe Marinescu" Târnaveni.
Potrivit art.2 al hotarârii mai sus mentionate, închirierea spatiilor pentru alte activitati decât cea sanitara se aproba de Consiliul Judetean, iar veniturile realizate din contractele de închiriere în cota de 50% se vireaza la bugetul Consiliului Judetean.
Cu adresa nr.3811/7.10.2004 Spitalul "Dr.Gheorghe Marinescu" Târnaveni solicita aprobarea închirierii unui imobil în care a functionat atelierul de croitorie, în prezent dezafectat, pentru înfiintarea unui punct agroalimentar în incinta Spitalului.
Conducerea Spitalului precizeaza ca înfiintarea punctului agroalimentar este importanta având în vedere numarul mare de persoane internate (peste 1000) si ar preîntâmpina eventualele accidente ce s-ar putea produce la traversarea soselei care desparte Spitalul de cel mai apropiat magazin alimentar.
Având în vedere cele prezentate mai sus si tinând cont de solicitarea Spitalului, propunem aprobarea proiectului de hotarâre alaturat.


DIRECTOR
Bartha Iosif
  VAZUT
VICEPRESEDINTE
Emil Groza