ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETAN
Directia Buget-Finante si Asistenta Economica
Nr. 10.770/11.11.2004

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind transmiterea dreptului de administrare pentru un imobil preluat in domeniul public judetean din domeniul public al statului, in baza H.G. nr. 1388/2004


Ca urmare a demersurilor efectuate de Consiliul Judetean, un imobil situat in perimetrul Aeroportului Târgu-Mures a trecut din domeniul public al statului si din administrarea Ministerului Apararii Nationale, in domeniul public al judetului Mures si in administrarea Consiliului Judetean Mures (conform H.G. nr. 1388/02.09. 2004).
Predarea-preluarea efectiva a imobilului s-a realizat prin protocol incheiat in data de 26.10.2004 intre Ministerul Apararii Nationale, in calitate de predator si Consiliul Judetean Mures, in calitate de primitor.
In conformitate cu art. 12 din Legea nr. 213/1998, privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, "bunurile din domeniul public pot fi date dupa caz, in administrarea regiilor autonome, a prefecturilor, a autoritatilor administratiei publice centrale sau locale, a altor institutii publice de interes national, judetean sau local".
Având in vedere faptul ca imobilul in cauza se afla in incinta Aeroportului fiind utilizat in prezent ca locatie pentru gardienii publici ce asigura paza obiectivelor strategice, se propune transmiterea dreptului de administrare catre Regia Autonoma "Aeroportul Târgu-Mures".
Având in vedere motivele expuse, supunem spre analiza si aprobare proiectul de hotarâre alaturat.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif
  VAZUT
VICEPRESEDINTE
Alexandru P. Fratean