ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Buget-Finante si
Asistenta Economica
Nr.10.681/09.11.2004

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al
Regiei Autonome "Aeroportul Târgu Mures", pe anul 2004


Regia Autonoma "Aeroportul Târgu Mures" prezinta spre analiza si aprobare propunerea de rectificare a bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2004, elaborat in conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Finantelor nr.2121/23 oct.2001 privind modul de intocmire a bugetelor de venituri si cheltuieli la regiile autonome, societatile comerciale, la care statul este actionar majoritar.
Bugetul initial al regiei pentru anul 2004 a fost aprobat prin Hotarârea Consiliului Judetean nr.10/29 ianuarie 2004 la valoarea totala de 25.525 mil.lei, din care 4.700 mil.lei sume alocate din bugetul Consiliului Judetean pentru investitii.
Bugetul aprobat initial a suportat pâna in prezent 2 rectificari si anume: una prin H.C.J. nr.52/27.05.2004 prin care s-au majorat sursele de realizare a investitiilor cu 11.800 mil.lei si o rectificare prin H.C.J.nr.27/7 oct.2004 prin care s-au suplimentat fondurile de investitii cu 800 mil.lei pentru obiectivul "Gard imprejmuitor Aeroport Tg.Mures".
Regia solicita o noua rectificare motivata la cheltuieli de personal, astfel:
+ 834,9 mil.lei la cheltuieli cu salariile, din care +633,9 mil.lei la salarii brute, influenta justificata prin renuntarea salarizarii pe grila bugetara si trecerii la salarii negociate. De asemenea sumele sunt necesare pentru acordarea premiului anual.
+ 261 mil.lei la alte cheltuieli de personal, ceea ce reprezinta o crestere in special la capitolul deplasari, ca urmare a redimensionarii acestora conform necesarului actual de scolarizare suplimentara in cadrul Academiei Române de Aviatie si pentru participarile la activitatile internationale pentru atrageri de pasageri, fonduri si turisti in zona deservita de Aeroportul Tg.Mures.
Influenta totala asupra cheltuielilor de personal este de 1.095,9 mil.lei si se propune a fi acoperita din realizarea suplimentara a veniturilor proprii, fara a fi afectat bugetul judetului.
Având in vedere solicitarea regiei bazata si pe cererea Sindicatului Liber al Angajatilor Aeroportului Tg.Mures, se propune aprobarea rectificarii bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2004, prin distribuirea veniturilor proprii suplimentare in valoare de peste 1 mild.lei la capitolul cheltuieli de personal, in vederea acoperirii deficitului actual.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif
  VAZUT
VICEPRESEDINTE
Alexandru P. Fratean