ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Buget-Finante si Asistenta Economica
Nr.6319/23.07.2004

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind transmiterea dreptului de administrare a imobilului apartinând domeniului public judetean, situat in Târgu Mures, str.Marasti, nr.8


Imobilul, cladirea B - scoala cu internat, situat in Târgu Mures, str.Marasti, nr.8 apartine domeniului public judetean, atestat prin H.G. nr.964/2002, la pozitia nr.273 din Anexa nr.1 la hotarâre.
Prin Hotarârea Consiliului Judetean nr.67/2001, acest imobil a fost dat in administrare Scolii Speciale nr.2, parterul si etajul I fiind folosit pentru invatamântul special (sali de curs si laboratoare) iar etajele II si III erau folosite ca dormitoare pentru copiii din Centrul de plasament nr.3.
Prin aplicarea strategiei nationale in domeniul drepturilor copilului, vor fi desfiintate centrele de plasament, copiii institutionalizati urmând sa fie mutati in case de tip familial.
In acest sens, in judetul Mures ca urmare a derularii Programului "Copiii mai intâi", s-a desfiintat Centrul de plasament nr.3, eliberându-se astfel imobilul din str.Marasti nr.8.
Tinând cont de problemele cu care se confrunta Muzeul Judetean, institutie subordonata Consiliului Judetean, datorita lipsei acute de spatii necesare pentru functionare, precum si de solicitarea acestuia prin adresa nr.194/2004, propunem transmiterea dreptului de administrare a imobilului catre aceasta institutie.
Mentionam ca, depozitele sectiei de arheologice-istorie care au fost evacuate din cladirea BCR sunt depozitate provizoriu in salile de expozitie din Palatul Culturii, cabinetele de lucru pentru muzeografi se afla de asemenea in spatiul expozitional, iar spatiile in care functioneaza atelierele de restaurare - conservare din imobilul situat in str.Bolyai, nr.18 trebuie evacuate urgent, ca urmare a neprelungirii contractului de inchiriere de catre S.C. Locativ S.A., cladirea in cauza fiind revendicata si câstigata in instanta de catre fostul proprietar.
In adresa nr.208/2004, pe care o anexam proiectului de hotarâre, Muzeul Judetean ne prezinta modul de repartizare a spatiilor din imobilul solicitat, astfel incât sa functioneze in conditii corespunzatoare, iar spatiile ce se vor elibera in Palatul Culturii precum si la Sectiile de etnografie si stiinte ale naturii, vor fi folosite pentru expozitii temporare.
Având in vedere motivele expuse, propunem aprobarea proiectului de hotarâre anexat.

 

 

DIRECTOR
Bartha Iosif
  VAZUT
VICEPRESEDINTE
Emil Groza