ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Buget-Finante si Asistenta Economica
Nr. 8733/24.09.2004

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind transmiterea dreptului de administrare pentru imobilul apartinând domeniului public judetean, situat in Tg.Mures, str.Parcul Sportivilor nr.2


Prin Hotarârea Guvernului nr.867/2002 privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului si din administrarea Ministerului Sanatatii si Familiei in domeniul public al judetelor si in administrarea consiliilor judetene respective, imobilele din structura Spitalului Clinic Judetean Tg.Mures au trecut in domeniul public al judetului Mures, conform Protocolului nr.1/10.03.2003.
Consiliul Judetean Mures, prin H.C.J. nr.34/8.04.2003 a transmis dreptul de administrare a imobilelor cuprinse in Protocol, catre Spitalul Clinic Judetean.
Din lista imobilelor preluate prin protocol face parte si Clinica Fizioterapie II din Tg.Mures. str.Parcul Sportivilor nr.2, in prezent dezafectata ca urmare a restructurarii activitatii sanitare.
Prin adresa nr.3630/8.05.2003, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Mures a renuntat la administrarea imobilului.
In baza adresei nr.C/7530/19.01.2004 Societatea Româna de Televiziune solicita transferul imobilului, impreuna cu terenul aferent constructiei cât si cel inconjurator, alocat fostei Clinici de Fizioterapie, pe motiv ca prin strategia de promovare a televiziunii publice este oportuna initierea demersurilor pentru dezvoltarea retelei sale de studiouri teritoriale pentru care a si obtinut frecventa de emisie si licenta audiovizuala pentru zona Mures din partea Consiliului National al Audiovizualului, beneficiind de concursul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologia Informatiei.
In vederea satisfacerii interesului public prin infiintarea Studioului Teritorial de Televiziune care ar urma sa devina o institutie ce ar asigura accesul la informatii de interes local, popularizând cultura zonei si devenind un exemplu functional al multiculturalitatii, autoritatile publice judetene considera oportuna functionarea acestei institutii.
In acest sens, s-a obtinut si avizul Ministerului Sanatatii privind schimbarea destinatiei imobilului (aviz nr.5395/17.05.2004).
In conformitate cu prevederile art.12 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, "bunurile din domeniul public pot fi date, dupa caz, in administrarea regiilor autonome, a prefecturilor, a autoritatilor administratiei publice centrale si locale, a altor institutii publice de interes national, judetean sau local".
Având in vedere ca, Societatea Româna de Televiziune este o institutie publica se propune transmiterea dreptului de administrare catre acest serviciu public, revocându-se Hotarârea Consiliului Judetean nr.35/25.03.2004 privind concesionarea imobilului "Fizioterapie II".

 

DIRECTOR
Bartha Iosif
  VAZUT
VICEPRESEDINTE
Emil Groza