ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Nr.8688 din 23 septembrie 2004
Dosar IV/.2

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind aprobarea Planului de ocupare a functiilor publice din cadrul aparatului propriu al Centrului Judetean de Consultanta Agricola Mures, pentru anul 2005


Agentia Nationala a Functionarilor Publici in temeiul art. 20 alin. (1) lit. "o" din Legea nr. 188/1999, privind Statutul functionarilor publici, republicata, elaboreaza anual Planului de ocupare a functiilor publice la propunerea autoritatilor si institutiilor publice din administratia publica in vederea definitivarii proiectului hotarârii Guvernului pentru aprobarea Planului de ocupare a functiilor publice.
In conformitate cu prevederile art. 21 alin (1) din Legea nr. 188/1999, republicata, prin planul de ocupare a functiilor publice se stabileste:
a) numarul functiilor publice rezervate promovarii functionarilor publici care indeplinesc conditiile legale;
b) numarul functiilor publice care vor fi rezervate absolventilor programelor de formare specializata in administratia publica, organizate de Institutul National de Administratie sau de institutii similare din strainatate;
c) numarul functiilor publice care vor fi ocupate prin concurs;
d) numarul functiilor publice care vor fi infiintate;
e) numarul functiilor publice care vor fi supuse reorganizarii;
f) numarul maxim de functii publice pe fiecare clasa, categorie si pe grade profesionale;
g) numarul maxim al functiilor publice de conducere.
Conform prevederilor art. 1 alin. (2) din Ordinul nr. 2753/2004 al Presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, privind aprobarea Instructiunilor pentru elaborarea Planului de ocupare a functiilor publice, datele mai sus amintite vor fi transmise Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. cu respectarea dispozitiilor art. 90 din Legea nr. 188/1999, si ale art. XVI din titlul III din Legea nr. 161/2003, respectiv, functiile publice se stabilesc prin hotarâre a consiliului judetean cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
Potrivit art. 10 alin. (1) din ordinul mai sus mentionat, planul de ocupare a functiilor publice pentru anul 2005, cu propunerile cu privire la modalitatile de ocupare a functiilor publice vacante au fost transmise sub forma de proiect la Agentia Nationala a Functionarilor Publici. De mentionat faptul ca propunerile din planul de ocupare a functiilor publice pentru anul 2005 nu implica obligativitatea institutiei de a ocupa si asigura finantarea acestor posturi.
Intrucât exista centre locale de consultanta agricola cu zona foarte mare de activitate unde un singur specialist nu face fata iar cheltuielile de deplasare in teren sunt foarte ridicate prin incadrarea a doi specialisti se va putea face o reorganizare a centrelor locale de consultanta agricola in asa fel incât raza de activitate a fiecarui specialist sa fie mai eficient delimitata.
De asemenea, intrucât Centrul Judetean de Consultanta Agricola Mures nu are in organigrama nici post de contabil sef sau auditor ar fi necesar un consilier juridic in cele 20 de centre de consultanta agricola locale, existente la momentul actual pe raza judetului, intervenind uneori probleme de natura juridica care depasesc competentele specialistului agricol.
Având in vedere cele de mai sus, se supune spre aprobare proiectul de hotarâre privind aprobarea Planului de ocupare a functiilor publice din aparatul propriu de specialitate al Centrului Judetean de Consultanta Agricola Mures, pentru anul 2005, conform anexei.

 

PRESEDINTE
LOKODI EDITA EMÖKE

 

SEF SERVICIU
Elena Gâlea