ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Nr.8750 din 23 septembrie 2004
Dosar IV/.2

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind aprobarea Planului de ocupare a functiilor publice din cadrul aparatului propriu al Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului , pentru anul 2005


Agentia Nationala a Functionarilor Publici in temeiul art. 20 alin. (1) lit. "o" din Legea nr. 188/1999, privind Statutul functionarilor publici, republicata, elaboreaza anual Planului de ocupare a functiilor publice la propunerea autoritatilor si institutiilor publice din administratia publica in vederea definitivarii proiectului hotarârii Guvernului pentru aprobarea Planului de ocupare a functiilor publice.
In conformitate cu prevederile art. 21 alin (1) din Legea nr. 188/1999, republicata, prin planul de ocupare a functiilor publice se stabileste:
a) numarul functiilor publice rezervate promovarii functionarilor publici care indeplinesc conditiile legale;
b) numarul functiilor publice care vor fi rezervate absolventilor programelor de formare specializata in administratia publica, organizate de Institutul National de Administratie sau de institutii similare din strainatate;
c) numarul functiilor publice care vor fi ocupate prin concurs;
d) numarul functiilor publice care vor fi infiintate;
e) numarul functiilor publice care vor fi supuse reorganizarii;
f) numarul maxim de functii publice pe fiecare clasa, categorie si pe grade profesionale;
g) numarul maxim al functiilor publice de conducere.
Conform prevederilor art. 1 alin. (2) din Ordinul nr. 2753/2004 al Presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, privind aprobarea Instructiunilor pentru elaborarea Planului de ocupare a functiilor publice, datele mai sus amintite vor fi transmise Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. cu respectarea dispozitiilor art. 90 din Legea nr. 188/1999, si ale art. XVI din titlul III din Legea nr. 161/2003, respectiv, functiile publice se stabilesc prin hotarâre a consiliului judetean cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
Potrivit art. 10 alin. (1) din ordinul mai sus mentionat, planul de ocupare a functiilor publice pentru anul 2005, cu propunerile cu privire la modalitatile de ocupare a functiilor publice vacante urmeaza sa fie transmise la Agentia Nationala a Functionarilor Publici. De mentionat faptul ca propunerile din planul de ocupare a functiilor publice pentru anul 2005 nu implica obligativitatea institutiei de a ocupa si asigura finantarea acestor posturi.
In esenta Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului solicita infiintarea a 24 functii publice, insa fara modificarea numarului de personal. Modificarea reprezinta de fapt transformarea a 8 posturi din personal contractual in functii publice, având in vedere sarcinile de serviciu aferente acestor posturi, care implica exercitarea prerogativelor de putere publica, asa cum sunt ele prevazute de Legea nr.188/1999, republicata. Acestea se regasesc in cadrul Serviciului de Evaluare Complexa. Diferenta de 16 posturi se regasesc, la momentul actual, in structura centrelor de plasament si urmeaza a fi trecute in cadrul directiei si transformate in functii publice.
Având in vedere cele de mai sus, se supune spre aprobare proiectul de hotarâre privind aprobarea Planului de ocupare a functiilor publice din aparatul propriu de specialitate al Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures, pentru anul 2005, conform anexei.

 

PRESEDINTE,
LOKODI EDITA EMÖKE

 

SEF SERVICIU,
Elena Gâlea