ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Buget-Finante si Asistenta Economica
Nr. 8974/29.09.2004

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Regiei Autonome "Aeroportul Târgu Mures", pe anul 2004


Regia Autonoma "Aeroportul" Târgu Mures prezinta spre analiza si aprobare propunerea de rectificare a bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2004, elaborat in conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Finantelor nr.2121/23 oct.2001 privind modul de intocmire a bugetelor de venituri si cheltuieli la regiile autonome, societatile comerciale, la care statul este actionar majoritar, precum si la agentii economici monitorizati, conform prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.79/2001 privind intarirea disciplinei economico-financiare si alte dispozitii cu caracter financiar, nominalizati in lista aprobata prin Hotarârea Guvernului nr. 866/2001.
Prin Hotarârea Consiliului Judetean nr.10/29 ianuarie 2004 a fost aprobat bugetul regiei pentru anul 2004 la valoarea totala de 25.525 mil.lei, din care 4.700 mil.lei sume alocate din bugetul Consiliului Judetean pentru investitii.
Bugetul aprobat initial a fost rectificat prin Hotarârea Consiliului Judetean nr.52/27.05.2004, majorându-se sursele de realizare a investitiilor cu 11.800 mil.lei.
Regia solicita o noua rectificare, dupa cum urmeaza:
+ 450 mil.lei la cheltuieli de personal, din care +221 mil.lei la salarii brute, influenta datorata renuntarii salarizarii pe grila bugetara si trecerii la salarii negociate realizate prin includerea tuturor sporurilor (exceptând sporul de vechime si de conducere) in salariul de baza;
- 555 mil.lei la cheltuieli materiale, economii care se propun a fi repartizate la capitolul amortizari, unde urmeaza a fi utilizate pentru dotari mijloace fixe din surse proprii.
La cheltuieli de capital se solicita suplimentarea din bugetul Consiliului Judetean cu suma de 4.700 mil.lei, din care 3.900 mil.lei la obiectivul de investitii "Extindere aerogara Târgu Mures cu pavilion plecari flux international", care alaturi de sumele cuprinse de Primaria Târgu Mures vor conduce la finalizarea lucrarii, si suma de 800 mil.lei pentru finalizarea obiectivului de investitii "Gard imprejmuitor Aeroport Târgu Mures".
Fata de solicitarile regiei, se propune:
* acceptarea utilizarii economiilor in valoare de 555 mil.lei de la cheltuieli materiale la capitolul amortizari;
* acordarea suplimentara a sumei de 800 mil.lei pentru finalizarea obiectivului de investitii "Gard imprejmuitor Aeroport Tg.Mures".
Având in vedere motivele expuse, se propune aprobarea rectificarii bugetului de venituri si cheltuieli al regiei, conform anexei la proiectul de hotarâre alaturat.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif
  VAZUT
VICEPRESEDINTE
Emil Groza