ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Nr.9216/05.10.2004


EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind trecerea unui imobil, proprietate publica a judetului Mures, din administrarea Inspectoratului Judetean de Protectie Civila in administrarea Consiliului local Tirgu Mures

   Prin hotarârea nr.87/25.05.2000 a Consiliului local Tirgu Mures, incepând cu data de 1 iunie 2000, s-a infiintat Dispeceratul Integrat de Urgenta Mures pentru coordonarea activitatilor de aceasta natura ale organelor de Politie, Salvare, SMURD, Pompieri, Jandarmi si Gardieni Publici ca unitate independenta, in subordinea Directiei domeniului public si privat din cadrul Primariei municipiului Tirgu Mures.
   Cu ocazia intâlnirii avute in data de 09.03.2004 la sediul Prefecturii Mures cu reprezentantii prefecturii, consiliului judetean si a primariilor din municipiile si orasele judetului, s-a stabilit incheierea intre Primaria municipiului Tirgu Mures si partile participante, a unei conventii de colaborare privind finantarea investitiei "Modernizare si extindere Dispecerat Integrat de Urgenta, Mures", conform careia Primaria municipiului Tirgu Mures urmeaza sa participe cu o cota parte de 70%, Consiliul Judetean Mures cu o cota parte de 10% si sa asigure locatia privind edificarea sediului pentru Dispeceratul Integrat de Urgenta iar celelalte primarii din municipiile si orasele din judet cu o cota parte de 20% din valoarea totala a investitiei.
   Potrivit art.104, lit.r) si s) din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala, Consiliul Judetean se poate asocia cu alte autoritati ale administratiei publice locale in vederea finantarii si realizarii in comun a unor servicii sau proiecte de interes public judetean.
   Fata de cele mai sus aratate propunem Consiliului Judetean Mures sa aprobe trecerea imobilului - teren in suprafata de 200 mp, cuprins intre bornele ABCD din planul de amplasament si delimitare a acestuia, anexa la prezenta si constructii constând in atelier, magazie, garaj, identificate in C.F. sub indicativul "C4", aflat in domeniul public al judetului, inscris in C.F. nr.90863 Tirgu Mures, situat in Tirgu Mures, str. Koteles Samuel nr.3, din administrarea Inspectoratului Judetean de Protectie Civila in administrarea Consiliului local Tirgu Mures, in vederea edificarii unei cladiri - ca sediu al Dispeceratului Integrat de Urgenta Mures.
   Având in vedere ca la aceasta data, nu se cunoaste valoarea investitiei si prin urmare nici dimensiunea cotei de participare de 10% ce ar reveni Consiliului Judetean Mures din aceasta, propunem ca aprobarea de catre Consiliul Judetean Mures a conventiei privind finantarea sa se faca dupa efectuarea studiului de fezabilitate si determinarea valorii.

 

PRESEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  SECRETAR GENERAL
Toganel Ioan