ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Generala Buget-Finante
si Asistenta Economica
Nr. 7719/08.09.2003

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind modificarea Consiliului de Administratie al Regiei Autonome "Aeroportul Tg.Mures"


Potrivit prevederilor art.9 din Regulamentul cadru de organizare si functionare a regiilor autonome aeroportuare aprobat prin Hotarârea Guvernului nr. 398/1997, Consiliul de Administratie la regiile aeroportuare se compun din 7-9 membri, dintre care obligatoriu reprezentanti ai unor autoritati cu atributii in domeniu.
Componenta Consiliului de Administratie la Regia Autonoma "Aeroportul Tg.Mures" s-a stabilit prin Hotarârea nr.37/1997 a Consiliului Judetean Mures si s-a modificat prin Hotarârea nr.18/1999 si 22/2001, Consiliul de Administratie având in prezent urmatoarea componenta: Runcan Petru Stefan - director general al R.A. "Aeroportul Tg.Mures"; Caprioara Marin - inspector in cadrul Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor, Constructiilor si Turismului; Vernea Candid - comandor in cadrul Ministerului Apararii Nationale; Morent Ileana - director general la Casa Teritoriala de Pensii Mures; Miclea Liviu - Directia Generala a Finantelor Publice Mures; Czegzi Sandor - viceprimar Primaria Municipiului Tg.Mures; Suciu Victor - consilier Consiliul Judetean Mures; Ionescu Marius Flaviu - consilier Consiliul Judetean Mures; Szalkay Iosif Carol - consilier Consiliul Judetean Mures.
Domnii consilieri Suciu Victor, Ionescu Marius Flaviu si Szalkay Iosif Carol, prin cererile inregistrate la Consiliul Judetean Mures sub numerele 5210/13.06.2003, 5203/13.06.2003 si 5209/13.06.2003 au informat ca renunta la calitatea dânsilor de membri in Consiliul de Administratie la R.A. "Aeroportul" Tg.Mures, optând pentru functia de consilier judetean, care genereaza starea de incompatibilitate cu calitatea de membru in Consiliul de Administratie, in raport cu prevederile art.88 lit."d" din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
Fata de cele aratate mai sus, propunem Consiliului Judetean sa ia act de cererile de renuntare la calitatea de membru in Consiliul de Administratie la R.A. "Aeroportul" Tg.Mures a domnilor consilieri Suciu Victor, Ionescu Marius Flaviu si Szalkay Iosif Carol si in consecinta modificarea componentei acestuia conform Anexei care face parte integranta din prezenta hotarâre.
Având in vedere motivele expunerii, se propune aprobarea proiectului de hotarâre privind modificarea componentei Consiliului de Administratie al Regiei Autonome "Aeroportul" Tg.Mures.

 

DIRECTOR,
Bartha Iosif
  VAZUT,
VICEPRESEDINTE
Groza Emil