ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Generala Buget-Finante
si Asistenta Economica
Nr. 7785/09.09.2003

EXPUNERE DE MOTIVE
privind modificarea componentei Consiliului de administratie si a Comisiei de cenzori la S.C. "Servicii de Utilitati Rurale" S.A.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 20/8 febr.2001 pentru stabilirea unor masuri referitoare la administrarea companiilor, societatilor nationale si a celorlalte societati comerciale la care statul sau o alta autoritate a administratiei publice locale este actionar majoritar, impune ca administrarea respectivelor societati sa fie exercitata de un consiliu de administratie, numit potrivit dispozitiilor Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata.
Componenta Consiliului de administratie si a Comisiei de cenzori la S.C. "Servicii de Utilitati Rurale" S.A., s-a stabilit prin Hotarârea Consiliului Judetean nr. 37/1998, modificata prin H.C.J. nr.4/1999, H.C.J. nr.30/2001, H.C.J, nr.55/2001 si H.C.J. nr.38/2002.
In prezent Consiliul de administratie de la S.C. "Servicii de Utilitati Rurale" S.A. se compune din: Blaj Virgil - director la S.C. "Servicii de Utilitati Rurale" S.A.; Csomos Benedict - consilier Consiliul Judetean Mures si Chioralia Ioan - director Compania Nationala "Apele Române" filiala Mures.
Prin cererile inregistrate la Consiliul Judetean sub numerele nr.5460/19.06.2003 si 5560/20.06.2003 domnii Csomos Benedict respectiv Chioralia Ioan au informat ca renunta la calitatea de membru in Consiliul de administratie la S.C. "Servicii de Utilitati Rurale" S.A. optând pentru alte functii pe care le detin si care genereaza starea de incompatibilitatea cu calitatea membru in Consiliul de administratie, conform prevederilor Legii nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
Comisia de cenzori este formata din urmatorii membri: Dohotariu Monica - consilier Consiliul Judetean Mures; Tcaciuc Ioana - sef serviciu Consiliul Judetean Mures si Bozodi Alexandru - consilier Consiliul Judetean Mures, iar ca membri supleanti: Milar Ana - consilier Consiliul Judetean Mures; Marginean Alin - consilier Consiliul Judetean Mures si Vlas Iuliana - consilier Consiliul Judetean Mures.
Prin cererile depuse, toti membri comisiei de cenzori au renuntat la aceasta calitate datorita incompatibilitatii cu alte functii pe care le detin, conform prevederilor aceleiasi legi.
Având in vedere cele expuse, propunem Consiliului Judetean sa ia act de cererile de renuntare la calitatea de membru in Consiliul de Administratie si membru in comisia de cenzori a celor mai sus amintiti si in consecinta modificarea componentei Consiliului de administratie si a Comisiei de cenzori la S.C. "Servicii de Utilitati Rurale" S.A., conform Anexei la prezenta hotarâre.
In baza considerentelor de mai sus, propunem aprobarea proiectului de hotarâre privind modificarea componentei Consiliului de administratie si a Comisiei de cenzori la S.C. "Servicii de Utilitati Rurale" S.A.

 

DIRECTOR,
Bartha Iosif
  VAZUT,
VICEPRESEDINTE
Groza Emil