ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Generala Buget-Finante
si Asistenta Economica
Nr. 7771/09.09.2003

EXPUNERE DE MOTIVE
privind modificarea componentei Consiliului de administratie si a Comisiei de cenzori la S.C. "Drumuri si Poduri Mures" S.A.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 20/8 febr.2001 pentru stabilirea unor masuri referitoare la administrarea companiilor, societatilor nationale si a celorlalte societati comerciale la care statul sau o alta autoritate a administratiei publice locale este actionar majoritar, impune ca administrarea respectivelor societati sa fie exercitata de un consiliu de administratie, numit potrivit dispozitiilor Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata.
Componenta Consiliului de administratie si a Comisiei de cenzori la S.C. "Drumuri si Poduri Mures" S.A., s-a stabilit prin Hotarârea Consiliului Judetean nr. 36/1998, modificata prin H.C.J. nr.1/1999, nr.5/1999, 31/2001 si 56/2001.
In prezent Consiliul de administratie de la S.C. "Drumuri si Poduri Mures" SA, se compune din: Oltean Ioan - director S.C. "Drumuri si Poduri Mures", Ispas Gheorghe -sef sectie "Drumuri Nationale" Tg.Mures; Dogaru Ludovic - consilier Consiliul Judetean Mures; Cotutiu Ioan - consilier Consiliul Judetean Mures; Veress Adam - consilier Consiliul Judetean Mures; Gâlea Valer - consilier Consiliul Judetean Mures; Nicula Laurentiu - consilier Consiliul Judetean Mures.
Domnii consilieri Dogaru Ludovic, Cotutiu Ioan, Veress Adam, Gâlea Valer si Nicula Laurentiu, prin cererile inregistrate la Consiliul Judetean sub numerele nr.5523/20.06.2003; 5490/19.06.2003; 5496/19.06.2003 si 5908/20.06.2003 au informat ca renunta la calitatea de membri in Consiliul de administratie la S.C. "Drumuri si Poduri Mures", ca urmare a incompatibilitatii acesteia cu calitatea de consilier judetean, conform art.88 lit."d" din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
Comisia de cenzori se compune din urmatorii membri: Janosi Paraschiva, Tantos Florentina, Szalkay Iosif Carol si membri supleanti: Barbu Aneta, Marginean Alin, Vlas Iuliana.
Toti membri comisiei de cenzori au renuntat la aceasta calitate si au optat pentru alte functii pe care le detin si care sunt incompatibile cu cea de cenzor la regiile autonome sau societati comerciale, potrivit aceleiasi legi.

Fata de cele aratate mai sus, propunem Consiliului Judetean sa ia act de cererile de renuntare la calitatea de membru in Consiliul de Administratie si membru in comisia de cenzori a celor mai sus amintiti si in consecinta modificarea componentei Consiliului de administratie si a Comisiei de cenzori la S.C. "Drumuri si Poduri Mures" S.A., conform Anexei la prezenta hotarâre.
Având in vedere motivele expunerii, se propune aprobarea proiectului de hotarâre privind modificarea componentei Consiliului de administratie si a Comisiei de cenzori la S.C. "Drumuri si Poduri Mures" S.A.

 

DIRECTOR,
Bartha Iosif
  VAZUT,
VICEPRESEDINTE
Groza Emil