ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Buget, Finante
si Asistenta Economica
Nr. 7830 din 10.09.2003

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind inlocuirea reprezentantului
Consiliului Judetean Mures in Adunarea Generala a Actionarilor
la S.C. "Drumuri si Poduri Mures" S.A.

S.C. "Drumuri si Poduri Mures" S.A. s-a infiintat prin reorganizarea Regiei Autonome a Drumurilor Locale Mures, având ca actionar unic Consiliul Judetean Mures.
La art.13, alin.2 din Statutul societatii comerciale, asa cum a fost modificat prin Hotarârea Consiliului Judetean Mures nr.5/ 7 septembrie 2000 se prevede ca "pâna la aparitia unor noi reglementari privind societatile comerciale, având ca actionar unic consiliile locale, exercitarea drepturilor ce decurg din calitatea de actionar a Consiliului Judetean Mures, se realizeaza prin desemnarea de catre acesta a unui singur reprezentant in Adunarea Generala a Actionarilor".
In acest sens se afla in derulare contractul de reprezentare incheiat intre Consiliul Judetean si domnul consilier Giurgea Teodor, in calitate de reprezentant. Prin cererea inregistrata la Consiliul Judetean, sub nr.5489 din 19 iunie 2003, domnul Giurgea Teodor renunta la calitatea de reprezentant al Consiliului Judetean in Adunarea Generala a Actionarilor la S.C. "Drumuri si Poduri Mures" S.A., optând pentru functia de consilier, functie care este incompatibila cu cea de reprezentant in A.G.A., in raport cu prevederile Legii nr.161/2003, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
Având in vedere solicitarea domnului Giurgea Teodor, de renuntare la calitatea de reprezentant al Consiliului Judetean Mures in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC "Drumuri si Poduri Mures" SA, se propune numirea altei persoane in aceasta functie. Actualul contract isi va mentine valabilitatea pâna la 1 ocotmbrie 2003.
Luând in considerare cele de mai sus, se propune spre aprobare proiectul de hotarâre privind inlocuirea reprezentantului Consiliului Judetean Mures in Adunarea Generala a Actionarilor la S.C. "Drumuri si Poduri Mures" S.A.

 

 

DIRECTOR,
Ec. Bartha Iosif
  VAZUT,
VICEPRESEDINTE
Groza Emil