ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
DIRECTIA GENERALA BUGET-FINANTE SI ASISTENTA ECONOMICA
Nr. 5056/10.06.2003
Dosar IIB/2

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind modificarea structurii organizatorice,
a statelor de functii precum si stabilirea numarului maxim de functii publice
ale Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures

    Legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici reglementeaza organizarea functiei publice si statutul functionarilor publici. Având in vedere prevederile acestui act normativ Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului urma sa-si stabileasca functiile publice din cadrul aparatului propriu. Întrucât aceasta lege a cunoscut numeroase modificari iar structura organizatorica existenta nu permitea o delimitare obiectiva a functiilor publice si respectiv functionarilor, de personalul contractual din unitate, nu a fost promovata o asemenea hotarâre.
    Întrucât Legea nr.161/2003, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, aduce modificari esentiale si precizari suplimentare legate de functia publica si functionarii publici, Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures a intocmit un proiect de hotarâre de modificare a structurii organizatorice, a statelor de functii precum si stabilirea numarului maxim de functii publice din cadrul aparatului propriu.
    Proiectul care respecta cerintele impuse de prevederile legii mai sus mentionate, stabileste un numar de 43 functii publice de executie si 5 functii publice de conducere, diferenta de 896,5 reprezentând posturi ocupate de catre personalul contractual. Numarul maxim de personal din cadrul directiei - de 944,5 posturi, ramâne neschimbat, principalele modificari fiind operate la nivelul structurii organizatorice si constând in retragerea posturilor de asistent social din cadrul centrelor , cuprinderea acestora in structura Serviciului Rezidential si transformarea in functii publice.
Agentia Nationala a Functionarilor Publici Bucuresti cu avizul nr. 4261 din 5 iunie 2003 a avizat favorabil documentatia inaintata.
    Noua structura organizatorica, situatia posturilor din aparatul propriu si statul de functii, cu situatia functiilor pe clase si grade profesionale, sunt prezentate in anexele 1 -3 la proiectul de hotarâre.
    Vazând cele de mai sus, propunem aprobarea proiectului de hotarâre privind modificarea structurii organizatorice, a statelor de functii precum si stabilirea numarului maxim de functii publice ale Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif
  VAZUT
VICEPRESEDINTE
Groza Emil