ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Buget - Finante
si Asistenta Economica
Nr.2869/01.04.2003


EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind darea in administrare a unor imobile din domeniul public judetean in care isi desfasoara activitatea institutii de cultura

In conformitate cu HG nr. 964/2002 privind atestarea domeniului public al judetului Mures, precum si al municipiilor, oraselor si comunelor din judetul Mures, imobilul situat in Târgu-Mures str. Cuza Voda nr. 97, Corpul A, precum si spatiile de la parterul blocurilor situate in Târgu-Mures str. Brasovului nr. 1, Bulevardul 1848 nr. 37 si Aleea Carpati nr. 51 au fost atestate in domeniul public al judetului Mures.
In aceste imobile isi desfasoara activitatea institutii de cultura sub autoritatea Consiliului Judetean Mures, respectiv Centrul Judetean de Conservare si Valorificare a Creatiei si Traditiei Populare Mures si Biblioteca Judeteana Mures.
Pâna in prezent imobilele mentionate mai sus au fost administrate de S.C. Locativ S.A.
Prin protocoalele nr.1 si nr. 2 din 2003 s-a efectuat predarea-primirea respectivelor imobile din administrarea S.C. Locativ S.A., in administrarea Consiliului Judetean.
Având in vedere ca cele doua institutii care functioneaza in imobilele preluate au personalitate juridica, fiind ordonatori tertiari de credite, propunem ca in conformitate cu prevederile art. 12 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, administrarea imobilelor sa fie efectuata direct de acestea, conform nominalizarii lor in anexele la prezenta hotarâre.

DIRECTOR ADJ.,
Albu Emil

Vazut
VICEPRESEDINTE,
Groza Emil