ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Generala Buget-Finante
si Asistenta Economica
Nr. 2861/01.04.2003

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind darea in administrare a imobilelor preluate in domeniul public judetean, conform H.G. nr. 867/2002, in care isi desfasoara activitatea unitati sanitare

In conformitate cu prevederile H.G. nr. 867/2002 privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului si din administrarea Ministerului Sanatatii si Familiei in domeniul public al judetelor si in administrarea Consiliilor Judetene respective, cladirile si terenurile in care isi desfasoara activitatea Spitalul Clinic Judetean Tg.Mures, Spitalul Municipal Târnaveni si Preventoriul TBC Gornesti trec in domeniul public al judetului Mures.
In aplicarea acestor prevederi precum si a O.G. nr.70/2002 privind administrarea unitatilor sanitare publice de interes judetean si local si a Instructiunilor Ministerului Sanatatii si Familiei si Ministerului Administratiei Publice pentru aplicarea acesteia, au fost preluate prin Protocoalele nr.1, 2 si 3 din 10 martie 2003 toate imobilele in care isi desfasoara activitatea cele 3 unitati sanitare, din proprietatea privata a statului in proprietatea publica a judetului.
Asa cum prevede art.12 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia "bunurile din domeniul public pot fi date, dupa caz, in administrarea regiilor autonome, a prefecturilor, a autoritatilor administratiei publice centrale si locale, a altor institutii publice de interes national, judetean sau local.
Darea in administrare se realizeaza, dupa caz, prin hotarâre a Guvernului sau a Consiliului judetean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau a consiliului local".
In consecinta, se impune hotarârea modului de administrare a bunurilor preluate in domeniul public judetean, respectiv, terenurile si cladirile in care isi desfasoara activitatea cele 3 unitati sanitare.
Intrucât toate cele 3 unitati sanitare publice au personalitate juridica, fiind ordonatori tertiari de credite, propunem ca administrarea cladirilor si terenurilor in care isi desfasoara activitatea, sa fie efectuata direct de acestea, conform nominalizarii lor in anexele la prezenta hotarâre.


DIRECTOR GENERAL ADJUNCT
Albu Emil

VAZUT
VICEPRESEDINTE
Groza Emil