ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Generala Buget-Finante
si Asistenta Economica
Nr.1135/06.02.2003

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind aprobarea Programului de transport rutier de persoane prin servicii regulate, in trafic judetean, pentru anul 2003

In baza O.M.L.P.T.L.nr.1842/2001, ordin al ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei pentru aprobarea Normelor Metodologice de autorizare si efectuare a transporturilor rutiere si activitatilor conexe acestora, Programul de transport rutier de persoane prin servicii regulate, in trafic judetean si interjudetean intre judetul Mures si judetele limitrofe, se aproba de catre Consiliul Judetean.
Totalitatea traseelor, cursele necesare pentru acoperirea acestora, graficele de circulatie aferente cu indicarea statiilor si a autogarilor utilizate, numarul de autovehicule si capacitatea de transport a acestora (microbuze, autobuze sau autocare), inclusiv autovechiculele de rezerva, necesare pentru efectuarea curselor sau a traseului, alcatuiesc programele de transport rutier de persoane prin servicii regulate. (O.M.L.P.T.L. nr. 1842/2001 - art.28).
Autoritatea Rutiera Româna - ARR - Agentia Mures, cu adresa nr. 7/08.01.2003 ne-a inaintat Proiectul de program de transport pentru anul 2003, anexa 1 - programul pentru judetul Mures, anexele 2 - 6, program interjudetean intre judetul Mures si judetele limitrofe.
Acest proiect de program de transport a fost discutat si analizat de catre Directia Generala Buget-Finante si Asistenta Economica impreuna cu Comisia judeteana pentru servicii publice, comert si protectia consumatorilor in sedintele din 24.01 si 31.01.2003. Pe baza propunerilor a 65 de primarii si a operatorilor de transport, s-au efectuat modificari de orar de transport, introducerea de noi trasee sau curse, prelungirea unor trasee pentru transportul elevilor la scoala si completarea cu program de transport pentru zilele de sâmbata si duminica, in functie de solicitari.
In data de 05.02.2003 acest proiect de program de transport a fost prezentat de catre directia de specialitate, Comisia judeteana pentru servicii publice, comert si protectia consumatorilor si ARR - Agentia Mures, principalilor transportatori din judet, care au apreciat ca acest proiect a fost realizat in folosul cetatenilor din judet.
Pe baza celor de mai sus, propunem aprobarea Programului de transport rutier de persoane prin servicii regulate, in trafic judetean, pentru anul 2003, conform anexelor 1-6.


DIRECTOR GENERAL,
Bartha Iosif

VAZUT
VICEPRESEDINTE,
Groza Emil