ANEXA Nr. 1


ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN


REGULAMENT DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE A
SCOLII DE ARTE din TÂRGU-MURES


CAPITOLUL I. DISPOZITII GENERALE
Art. 1. Scoala de Arte, cu sediul in municipiul Târgu-Mures, Piata Trandafirilor, nr. 5. este o institutie publica de cultura, de interes judetean, pe profil de invatamânt artistic, sub autoritatea si in coordonarea Consiliului Judetean Mures si sub indrumarea de specialitate a Ministerului Culturii si Cultelor. Obiectivul fundamental este pregatirea artistica a interpretilor, creatorilor si artistilor amatori, cultivarea si afirmarea talentelor autentice in contextul dezvoltarii culturii nationale.
Art. 2. Scoala de Arte are personalitate juridica, având firma si stampila proprie si se organizeaza conform prezentului regulament si isi desfasoara activitatea in baza programului anual, aprobat de Consiliul Judetean si a contractului de management.
În functie de necesitati, cu asigurarea conditiilor optime, pot functiona si sectii sau clase in alte localitati (sectii externe).
Art. 3. Scoala de Arte functioneaza potrivit strategiei culturale promovate de Guvernul României si Consiliul Judetean Mures, pe baza principiilor autonomiei, neangajarii politice si al identitatii culturale nationale in circuitul mondial de valori.
Art. 4. Finantarea cheltuielilor de functionare si de capital se asigura din venituri proprii si din bugetul Consiliului Judetean in conditiile stabilite de lege.

CAPITOLUL II. ATRIBUTII, COMPETENTE, ACTIVITÃTI

Art. 5. Procesul de invatamânt in Scoala de Arte se desfasoara pe baza programelor analitice, a planurilor de invatamânt si de normare a personalului, precum si a planurilor de scolarizare elaborate de conducerea institutiei in baza normelor Ministerului Culturii si Cultelor si avizate de Consiliul Judetean
Se percep taxe scolare propuse de Scoala de Arte si aprobate de Consiliul Judetean.


Art. 6. Activitatea Scolii de Arte cuprinde:
a) cursuri de specialitate, teoretice si practice, individuale sau colective;
b) studiu individual, cu sau fara asistenta de specialitate;
c) pregatirea si sustinerea de productii artistice, expozitii, spectacole;
d) prezentarea de spectacole;
e) examene de sfârsit de an si examene de diploma la specialitatile nominalizate in programul anual;
f) Organizarea si participarea la concursuri si festivaluri.

Art. 7. Scoala de Arte emite diplome de specialitate.
Art. 8. În conformitate cu protocoalele de colaborare ale Ministerului Culturii si Cultelor, Ministerului Educatiei Nationale si ale Consiliului Judetean Mures, Scoala de Arte poate colabora si cu alte institutii de profil din tara si strainatate, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.
Art. 9. Scoala de Arte poate valorifica prin vânzare produsele elevilor rezultate in urma procesului de invatamânt.

CAPITOLUL III. STRUCTURA ORGANIZATORICÃ, CONDUCEREA SI PERSONALUL

Art. 10. Organigrama, statul de functii si numarul de personal se aproba de catre Consiliului Judetean Mures, la propunerea directorului institutiei.
Art. 11. Conducerea curenta a Scolii de Arte se asigura de catre director, care se numeste de catre Consiliul Judetean Mures, in urma concursului organizat si desfasurat conform legii.
Art. 12. Functiile de conducere si de executie de specialitate care pot fi utilizate de Scoala de Arte sunt cele prevazute de reglementarile in vigoare pentru aceste unitati de invatamânt cultural. (Legea nr. 154/1998)
Art. 13. Ocuparea functiilor de conducere si de executie se face prin concurs cu respectarea reglementarilor in vigoare.
Art. 14. Directorul Scolii de Arte ia masuri pentru organizarea activitatii pe baza programelor anuale, trimestriale sau semestriale, raspunzând de orientarea si continutul activitatii, actionând pentru gospodarirea si gestionarea corespunzatoare a patrimoniului, conform contractului de management incheiat cu Consiliul Judetean Mures.
Art. 15. Directorul reprezinta Scoala de Arte in relatiile cu alte organisme, institutii, persoane fizice sau juridice.
Art. 16. Personalul de executie de specialitate al Scolii de Arte este format din experti si instructori de formatie artistica.

Art. 17. Functiile din activitatea de administratie, secretariat administrativ, gospodarire, intretinere si paza, precum si conditiile de ocupare a acestora sunt cele prevazute de reglementarile in vigoare pentru unitatile bugetare.
Art. 18. Atributiile si competentele personalului de specialitate, administrativ si ale muncitorilor se stabilesc prin regulamentul de ordine interioara si prin fisele de post respective. Obiectivele concrete si responsabilitatile curente se stabilesc prin programele de activitate.

CAPITOLUL IV. DISPOZITII FINALE
Art. 19. Activitatea Scolii de Arte se desfasoara pe baza programului de activitate anual si a programelor trimestriale sau semestriale adoptate de director si aprobate de Consiliul Judetean.
Art. 20. Planul anual de venituri si cheltuieli al Scolii de Arte se propune spre aprobare Consiliului Judetean, iar raspunderea pentru executarea acestuia, dupa aprobare, ii revine directorului, in baza contractului de management.
Art. 21. În baza prezentului Regulament, Scoala de Arte isi intocmeste un regulament de ordine interioara.
Art. 22. Prezentul Regulament intra in vigoare la data adoptarii lui. Cu aceeasi data isi inceteaza valabilitatea orice alte regulamente contrare.
Art. 23. Modificari la prezentul regulament pot fi facute la propunerea Scolii de Arte pe baza unei Hotarâri a Consiliului Judetean Mures, cu respectarea legislatiei.